Een Filmcamera Kiezen Movie

Inhoudsopgave:

Een Filmcamera Kiezen Movie
Een Filmcamera Kiezen Movie

Video: Een Filmcamera Kiezen Movie

Video: Een Filmcamera Kiezen Movie
Video: 1929: Man With A Movie Camera - What makes something "Cinema"? 2024, Mei
Anonim

Films worden zowel met filmcamera's als digitaal opgenomen. Momenteel winnen de laatste aan populariteit, omdat ze de productiekosten aanzienlijk verlagen en lagere kosten hebben. Maar je kunt je eigen film opnemen met een amateurcamera.

Een filmcamera kiezen movie
Een filmcamera kiezen movie

instructies:

Stap 1

Bepaal op basis van uw beeldkwaliteitseisen en studiobudget hoeveel u aan een filmcamera kunt uitgeven. Als je één film wilt opnemen en geen verdere plannen hebt, dan is het huren van een filmcamera misschien iets voor jou. Dan kun je kiezen voor een meer geavanceerd model.

Stap 2

Als je een speelfilm maakt, kies dan een camera met goede optiek. Het maakt niet uit of je filmt met filmcamera's zoals Konvas of een moderne RED ONE digitale camera, optica zal overal van cruciaal belang zijn. Er zijn bijvoorbeeld ongeveer 400 filters gemaakt voor de film "A Short Story of a Murder" van Krzysztof Kislewski. En de film "Wild Field", geregisseerd door Mikhail Kalatozoshvili, is volledig opgenomen met mid-focus optica.

Stap 3

Als je een krap budget hebt, kijk dan eens naar digitale camera's zoals de Canon MarkII 7D. Deze camera's hebben een videomodus en geven een zeer hoge beeldkwaliteit, dicht bij film. Het huren van dergelijke apparatuur kost veel minder dan een RED ONE-camera. Zo is een van de afleveringen van House Doctor gefilmd met zo'n camera.

Stap 4

Als u documentaires maakt, zijn grote camera's met constant wisselende lenzen mogelijk niet geschikt voor u. Pas op voor lichtgewicht digitale camera's die HD-beelden opnemen. Voor een dergelijke camera moeten alle instellingen handmatig worden aangepast. Hun controle wordt uitgevoerd met behulp van knoppen en ringen. Het is wenselijk dat de camera een uitgang heeft voor het aansluiten van een microfoon.

Stap 5

Voer een cameratest uit. Ondanks de aangegeven parameters van gevoeligheid en kleurweergave, is elke camera individueel. Probeer in beweging, in het donker of bij weinig licht te fotograferen, pas alle instellingen aan. Door uw filmcamera te testen, kunt u de mogelijkheden ervan beoordelen. Het is raadzaam om het beeld dat tijdens de proefperiode is gemaakt te kopiëren en op verschillende schermen te bekijken.

Aanbevolen: