USB Op Tv Gebruiken On

Inhoudsopgave:

USB Op Tv Gebruiken On
USB Op Tv Gebruiken On

Video: USB Op Tv Gebruiken On

Video: USB Op Tv Gebruiken On
Video: How To Play Movies From A USB Flash Drive On A TV 2024, April
Anonim

Niet alleen computers, maar ook sommige tv's zijn uitgerust met USB-poorten. Als je een USB-stick met foto's op zo'n apparaat aansluit, zie je ze op het grote scherm. Je hebt geen dvd-speler of een speciale grafische kaart voor je computer nodig.

USB op tv gebruiken
USB op tv gebruiken

instructies:

Stap 1

Selecteer de juiste media. Bijna alle moderne flashdrives zullen het doen. U kunt ook een kaartlezer gebruiken die is gekoppeld aan een kaart met een formaat dat deze ondersteunt. Als uw digitale camera in de modus voor verwisselbare schijf kan werken, kunt u deze ook aansluiten. Als er geen dergelijke modus in de camera is, moet u de kaart eruit halen (wanneer deze is uitgeschakeld) en in de kaartlezer plaatsen, of het apparaat aansluiten op de video-ingang van de tv (de beeldkwaliteit zal erger zijn). Geschikt voor aansluiting op een tv met een USB-aansluiting en veel spelers met een flashgeheugen. Sluit in geen geval verwisselbare harde schijven aan, behalve harde schijven die zijn uitgerust met externe voedingen. Als u ze gebruikt, kan de tv beschadigd raken. Deze beperking kan worden omzeild door een afzonderlijk gevoede USB-hub te gebruiken.

Stap 2

Controleer op welk bestandssysteem de media is geformatteerd. Alleen FAT16 en FAT32 zijn toegestaan. Bestandssystemen NTFS, EXT3 en dergelijke worden niet geaccepteerd door tv's met USB-ingang. Maak indien nodig een reservekopie van de gegevens, formatteer de media naar FAT32 en kopieer de gegevens vervolgens terug.

Stap 3

Sluit de media aan op de USB-poort van de tv. In dit geval zou een lijst met mappen en bestanden in de hoofdmap op het scherm moeten verschijnen. Gebruik de pijltjestoetsen op de afstandsbediening om naar de gewenste map te navigeren en selecteer het bestand met de Play-knop. Het wordt op het scherm getoond. Druk op de Stop-toets om terug te keren.

Stap 4

In de afspeelmodus kunt u bestanden wisselen met de snel vooruit- en terugspoeltoetsen. Als u lange tijd geen bestanden wijzigt, worden deze na een bepaalde tijd automatisch gewisseld. Wanneer de bestanden in de ene map opraken, zal de volgende verdwijnen, en wanneer alle mappen zijn doorgegeven, begint het afspelen vanaf de eerste. Bestanden en mappen worden niet alfabetisch gesorteerd, maar in de volgorde waarin ze zijn geschreven. Via het menu kunt u het interval selecteren voor het automatisch wisselen van bestanden, en ze ook automatisch laten wisselen niet binnen het hele medium, maar binnen slechts één map. De methode voor het uitvoeren van deze bewerking is afhankelijk van het model van de machine.

Stap 5

Aangezien de tv alleen bestanden van de media leest, maar ze er niet naar schrijft, is het niet nodig om veilig te wissen (het menu biedt zelfs geen overeenkomstig item). Druk op de Stop-toets, wacht tot de LED van de flashdrive of een ander apparaat stopt met knipperen (deze gaat uit of blijft continu branden) en koppel de media los.

Stap 6

Sommige tv's schakelen niet automatisch over naar de USB-modus nadat het apparaat is aangesloten. Selecteer vervolgens de USB-modus met de afstandsbediening of, als de tv is uitgerust met een ingebouwde dvd-speler met een USB-poort, de dvd-modus.

Aanbevolen: