Hoe Digitale Camera's Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Digitale Camera's Te Kiezen?
Hoe Digitale Camera's Te Kiezen?

Video: Hoe Digitale Camera's Te Kiezen?

Video: Hoe Digitale Camera's Te Kiezen?
Video: Zo kies je de beste fotocamera 📸 - Kooptips (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Filmcamera's van het oude type zijn relatief lang buiten gebruik geweest. Ze werden vervangen door digitale en vervolgens spiegelreflexcamera's. Ze zijn handiger in gebruik en onderhoud. Het is totaal overbodig geworden om foto's af te drukken - ze kunnen in elektronische vorm worden opgeslagen, en de kwaliteit van foto's die met digitale camera's zijn verkregen, is ongetwijfeld een orde van grootte hoger dan foto's van filmcamera's. Maar om het beste effect te bereiken, moet u weten hoe u de juiste digitale camera kiest.

Hoe digitale camera's te kiezen?
Hoe digitale camera's te kiezen?

Het is nodig

Toegang tot internet

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst een bedrijf. Camera's van Sony, Nikon en Canon blijven de leiders op dit gebied van productie. Elk bedrijf heeft zijn eigen voordelen.

Stap 2

Kies alleen glazen lenzen. Als u wilt dat uw camera lang genoeg meegaat en toch een geweldige fotokwaliteit heeft, moeten uw cameralenzen van glas zijn.

Stap 3

Kies een LCD met bescherming. In dit opzicht is Canon naar voren gekomen als een duidelijke leider. Bij dit bedrijf worden LCD-schermen van zelfs budgetcamera's beschermd door plastic. Dit voorkomt krassen en andere mechanische beschadigingen.

Stap 4

Bepaal de maximale beeldresolutie. De meest populaire zijn camera's met een resolutie van 12 megapixels en hoger. Maar de keuze moet gebaseerd zijn op het volgende principe: "eenvoudige" afbeeldingen van hoge kwaliteit worden verkregen met een resolutie die een orde van grootte lager is dan het maximum. Die. als je toekomstige camera standaard standen 3M, 5M, 8M en 12M heeft, dan kun je het beste foto's maken op 8M, d.w.z. 8 megapixels. De maximale modus is ontworpen voor het fotograferen van stilstaande onderwerpen met een statief. Dus een digitale camera met een resolutie van 14M zal optimaal zijn.

Stap 5

Let op de kwaliteit van de video-opname. Soms is het alleen aan deze eigenschap mogelijk om de kwaliteit van een digitale camera te bepalen. Als de door u gekozen camera het fotograferen van 1024x768 in de "video"-modus ondersteunt, heeft deze glazen lenzen en een goede beeldverwerkingsmatrix.

Aanbevolen: