Hoe Zenders Op De Tuner Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Zenders Op De Tuner Te Installeren
Hoe Zenders Op De Tuner Te Installeren

Video: Hoe Zenders Op De Tuner Te Installeren

Video: Hoe Zenders Op De Tuner Te Installeren
Video: TV TUNING || How To Install Channels 2021 || How To Use & Retune Free view DTV || DTV Tune 2024, Mei
Anonim

Een tuner is een speciaal apparaat dat het binnenkomende signaal kan decoderen en naar de tv kan verzenden in een vorm die het begrijpt. Kortom, satellietontvangers zijn nu wijdverbreid, die deel uitmaken van een set apparatuur voor satelliet-tv.

Hoe zenders op de tuner te installeren
Hoe zenders op de tuner te installeren

Het is nodig

  • - televisie;
  • - Satelliet ontvanger.

instructies:

Stap 1

Sluit de tuner aan op uw tv via een beschikbare aansluiting. Selecteer een kanaal dat voor u geschikt is, waarop de satellietontvanger wordt weergegeven. Stel in de handmatige modus het commando - "Kanaal zoeken" in. De tuner moet op dit moment worden ingeschakeld en cijfers (geen uren) moeten op het scherm worden weergegeven. Sla de zender op, hierop worden satellietzenders getoond, deze kun je op de ontvanger zelf inschakelen.

Stap 2

Voeg een kanaal toe aan de tuner door de gewenste zender op de geselecteerde tunersatelliet te scannen. Om dit te doen, moet u eerst bepalen op welk kanaal u wilt afstemmen. Gebruik de online zoektabel voor kanalen https://www.tv-sputnik.com/ch_select.php. Gebruik het om te bepalen op welke satelliet het kanaal is en bekijk de instellingen in de transponderlijst.

Stap 3

Ga naar het tunermenu in het gedeelte dat met de instellingen te maken heeft, namelijk de transponderinstellingen. De hoofdstuknaam kan verschillen afhankelijk van het tunermodel. Selecteer de gewenste zender. Druk vervolgens op de knop op de afstandsbediening om de transponder te scannen en kanalen op de ontvanger toe te voegen. Voer een automatische scan uit van de kanalen van die satellieten die twee keer per maand worden afgestemd.

Stap 4

Selecteer een satelliet in het ontvangermenu en druk vervolgens op de scanknop. Selecteer de gewenste modus: handmatig, automatisch, blind of netwerk. Zet de positie op "Auto" om de transponderinstellingen niet te overschrijven. De tuner vindt automatisch alle werkende transponders die door uw schotelantenne worden ontvangen.

Stap 5

Nadat u het gewenste kanaal hebt gevonden, gaat u naar het menu van de ontvanger, selecteert u het item "Kanaaleditor" - "TV-kanalen" en voegt u het kanaal toe aan de lijst. Op het moment dat u kanalen selecteert, stelt u de map in waarin ze worden weergegeven, klikt u op de knop "OK" en drukt u op de witte knop op de afstandsbediening.

Aanbevolen: