Problemen Met Een Tv Oplossen

Inhoudsopgave:

Problemen Met Een Tv Oplossen
Problemen Met Een Tv Oplossen

Video: Problemen Met Een Tv Oplossen

Video: Problemen Met Een Tv Oplossen
Video: LG LED TV Repair, No power troubleshooting (Tagalog) 2024, Mei
Anonim

Reparatie van televisieapparatuur is vrij moeilijk, dus meestal wordt het toevertrouwd aan specialisten. In veel gevallen kunt u echter zelf een defecte tv repareren. Om dit te doen, moet je kunnen werken met meetinstrumenten en een soldeerbout, de basisprincipes van het oplossen van problemen kennen.

Problemen met een tv oplossen
Problemen met een tv oplossen

Het is nodig

  • - kruisschroevendraaier;
  • - tester (multimeter);
  • - soldeerbout en soldeer;

instructies:

Stap 1

U zet de tv aan, maar deze reageert op geen enkele manier op uw manipulaties. Het stroomindicatielampje brandt niet, de televisieontvanger vertoont geen tekenen van leven. Controleer in dit geval eerst of de tv stroom krijgt. Meet de spanning op het stopcontact met een tester. Als dit het geval is, controleer dan het netsnoer naar de voeding en de aan / uit-knop - hiervoor moet u de achterkant van de tv verwijderen.

Stap 2

Als er spanning aan de voeding wordt geleverd, controleer dan de uitgangsspanningen, deze moeten overeenkomen met die aangegeven in het schakelschema. Aangezien het circuit meestal niet bij het tv-toestel wordt geleverd, kunt u het op internet vinden door de exacte naam van uw tv-ontvanger in te voeren.

Stap 3

Voer na het verwijderen van de afdekking van de TV een visuele inspectie uit. Zoek naar verbrande of verdonkerde delen, inspecteer de achterkant van de printplaten - soms ontstaan er door stofophoping kortsluitingen tussen de sporen. Als er verbrande onderdelen worden gevonden, vervang ze dan door goede. In het geval dat u bij schade aan het onderdeel de markering niet kunt zien, kijk dan naar de benodigde gegevens in het schematische diagram.

Stap 4

Als er kortsluiting is tussen geleiders, strip dan het verkoolde gedeelte van het bord totdat er doorzichtig plastic verschijnt. Als de afgedrukte draden beschadigd zijn, repareer ze dan door draadlengtes van de vereiste lengte te solderen. Doe alles zorgvuldig en efficiënt, let op het uiterlijk van het gerepareerde gebied. Wat er mooi uitziet en klinkt, werkt meestal goed.

Stap 5

In het geval dat visuele inspectie geen duidelijke schade aan het licht brengt, controleer dan de spanning aan de uitgang van de voeding en let daarbij op de gegevens in het schakelschema. Alle spanningen moeten overeenkomen met de aangegeven spanningen, alleen kleine afwijkingen zijn toegestaan. Staat er geen spanning, dan is ofwel de voeding defect, ofwel zit de storing verder in een van de verbruikers van deze spanning.

Stap 6

Om dit te controleren, koppelt u de uitgang van deze spanning los door de bijbehorende connector eruit te trekken. Als uit een nieuwe meting blijkt dat er nog steeds geen spanning op de uitgang staat, is de voeding defect. Zoek in het diagram naar de elementen die verantwoordelijk zijn voor de vorming van deze spanning. Elektrolytische condensatoren zijn meestal defect. Soms kunnen ze visueel worden geïdentificeerd door de karakteristieke zwelling in het bovenste gedeelte - de bovenkant van de condensator is niet plat, maar convex. Vervang de defecte condensator door een soortgelijke.

Stap 7

Als de voeding goed werkt en alle spanningen overeenkomen met de aangegeven spanningen, brandt de stroomindicator, maar is er geen beeld, controleer dan de scanner. Let op of de spanning op de anode van de kinescoop staat - de aanwezigheid ervan wordt gemakkelijk bepaald door het karakteristieke gekraak op het moment van inschakelen. Controleer de spanningen op de testpunten, deze staan meestal aangegeven op het schakelschema. Zoek bij het ontbreken van de aangegeven spanningen of hun significante afwijking naar de oorzaak door de radio-elementen in de buurt te controleren. Begin bij lcd-tv's ook met het oplossen van problemen door de voedingsspanningen te bewaken.

Stap 8

Als er geen beeld is, probeer dan een signaal van een dvd-speler in te voeren. Als de tv normaal gesproken een extern signaal weergeeft, zoek dan naar een storing in de tuner - de eenheid die verantwoordelijk is voor het ontvangen en verwerken van een televisiesignaal. Controleer vooraf de antenne, ontvanger (als het tv-signaal van de satelliet wordt ontvangen). Ga pas verder met het oplossen van problemen met de tv nadat u zeker weet dat alle externe elementen correct werken.

Aanbevolen: