Hoe Een Beeldbuis Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Beeldbuis Te Herstellen
Hoe Een Beeldbuis Te Herstellen

Video: Hoe Een Beeldbuis Te Herstellen

Video: Hoe Een Beeldbuis Te Herstellen
Video: JAMIE'S SPECIALS | Seafood Linguine | Jamie’s Italian 2024, Mei
Anonim

Is uw beeldbuis defect? Neem de tijd om een dure vervanging te kopen of een nieuwe tv aan te schaffen. Er zijn veel technieken ontwikkeld die tot in detail beschrijven hoe je een beeldbuis op relatief goedkope manieren kunt herstellen, terwijl je de exacte oorzaak van de storing moet achterhalen en vervolgens correct moet corrigeren.

Hoe een beeldbuis te herstellen
Hoe een beeldbuis te herstellen

instructies:

Stap 1

Bij het kiezen van een methode voor het herstellen van een beeldbuis, moet u eerst de oorzaak van de storing in de werking ervan identificeren. Heel vaak worden de prestaties van het apparaat beïnvloed door het optreden van kortsluiting tussen de elektroden en verminderde emissie. Vaak is er een breuk in de kanaaldraad of strippen van de kathode, wat uiteindelijk leidt tot kleurvervorming. Bestudeer vervolgens het beeldbuisdiagram dat staat aangegeven in de gebruiksaanwijzing van uw TV. Gebruik bij reparatie het principe op basis van thermische training van de kathode, evenals het verwijderen van verbruikte deeltjes op het oppervlak.

Stap 2

Als u besluit een beeldbuisrestauratie uit te voeren, moet u eerst het apparaat in elkaar zetten waarmee u de unit voor uw tv kunt bevestigen. U hebt een T1-transformator nodig die zich op een oude buis-tv bevindt, een VD1-diode of een diodebrug, C1-condensator, tweedelige en driedelige schakelaars. Stel uit deze onderdelen snel een speciaal apparaat samen waarmee u in de toekomst uw kinescoop gaat repareren en controleer vervolgens volgens het diagram dat u alle benodigde onderdelen correct hebt gemonteerd en test het apparaat op zijn geschiktheid.

Stap 3

Ten tweede zorgt de methode voor het herstellen van de kinescoop voor de levering van verschillende warmtes aan de eenheid in een duidelijke volgorde, die strikt moet worden nageleefd. Breng eerst een 6,3V-gloed aan op uw beeldbuis en wacht een kwartier om het apparaat voldoende op te warmen, breng dan een 8V-gloed aan voor slechts twee minuten en vervolgens een 11V-gloed gedurende twee seconden. Overschrijd de opwarmtijd niet, anders kan de kinescoop volledig doorbranden in plaats van de noodzakelijke verwarming. Voer de laatste stap uit, breng de warmte aan op 6, 3V en druk vervolgens kort op de SA2-knop zodat de condensator wordt ontladen naar de kathodemodulator.

Stap 4

Herhaal deze handeling meerdere keren en sluit vervolgens de draden aan op de modulator en de kathode, maar onthoud dat u bij het uitvoeren van deze handeling de warmte niet meer hoeft te veranderen. Het is beter om de draden te schakelen met een P2K-schakelaar, die meestal wordt gebruikt om de verwarming zelf op de gewenste spanning over te brengen. Onthoud dat de herstelde beeldbuis niet meer dan een jaar zal werken, en de prestatie ervan hangt zowel af van het type van de beeldbuis zelf als van de hulpbron die er nog in zit. Als de kinescoop bijna volledig is gaan zitten, verhoog dan de verwarming tot het maximum, maar het apparaat zelf kan doorbranden.

Aanbevolen: