Hoe Een Laptop-koelkussen Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop-koelkussen Te Kiezen?
Hoe Een Laptop-koelkussen Te Kiezen?

Video: Hoe Een Laptop-koelkussen Te Kiezen?

Video: Hoe Een Laptop-koelkussen Te Kiezen?
Video: The ULTIMATE Laptop Cooling Comparison - Pad vs Vacuum vs Stand 2024, Mei
Anonim

Oververhitting van een laptop kan leiden tot een aantal ernstige problemen, van het vastlopen van het systeem tot het uitvallen van componenten. Om dergelijke problemen te voorkomen en de levensduur van het apparaat te verlengen, wordt aanbevolen om een speciaal koelkussen te gebruiken.

Hoe een laptop-koelkussen te kiezen?
Hoe een laptop-koelkussen te kiezen?

De basisprincipes van het kiezen van een laptop-koelkussen

Allereerst moet u het type apparaat selecteren. Stands zijn onderverdeeld in twee hoofdtypen: actieve en passieve koeling. In het eerste geval verlaagt de apparatuur de temperatuur met behulp van ingebouwde koelers, terwijl de modellen van het tweede type geen eigen ventilatoren hebben. Als je laptop oververhit raakt, ga dan voor de eerste optie. Als je alleen de optimale temperatuur wilt behouden, is een model met passieve koeling voldoende.

Let bij het kiezen van het juiste type apparaat op de afmetingen. Als de standaard te klein is, kan deze de laptop niet effectief koelen. Te grote modellen zijn ook ongepast - ze zullen voor het grootste deel inactief zijn. Kies een standaard die het perfecte formaat heeft voor uw laptop.

Besteed aandacht aan nog twee belangrijke onderling samenhangende criteria: het geluidsniveau en de kracht van het apparaat. Hoe hoger het vermogen van de koelers in de laptopstandaard, hoe efficiënter ze de apparatuur zullen koelen. Aan de andere kant kunnen hoge toerentallen leiden tot meer ventilatorgeluid. Als uw laptop niet te veel oververhit raakt, heeft de middenweg de voorkeur. In het geval dat u de temperatuur van het apparaat aanzienlijk moet verlagen, is het beter om een standaard aan te schaffen met zeer krachtige koelers, zelfs als deze nogal luidruchtig werken.

Cooling pad voor laptop: extra nuances

Bedenk dat een groot aantal fans nog geen teken is dat een toestel van hoge kwaliteit is. De beste optie is een standaard met 1-2 krachtige koelers. Producten met 4 of meer ventilatoren, elk met een relatief laag vermogen, zullen minder efficiënt zijn. Bovendien wordt het gebruik van de laptop oncomfortabel door het hoge geluidsniveau.

Negeer criteria zoals het ontwerp van uw laptop-koelkussen niet. Natuurlijk zijn technische kenmerken belangrijker dan design, maar dat betekent niet dat design überhaupt kan worden genegeerd. Tussen de vele moderne standaards kunt u er gemakkelijk een vinden die perfect bij uw laptopmodel past. Bovendien zijn er modellen met led-verlichting en andere accessoires die niet alleen het ontwerp van het koelkussen kunnen verbeteren, maar deze apparatuur ook functioneler en gebruiksvriendelijker maken.

Aanbevolen: