Waar De Antenne Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Waar De Antenne Aan Te Sluiten?
Waar De Antenne Aan Te Sluiten?

Video: Waar De Antenne Aan Te Sluiten?

Video: Waar De Antenne Aan Te Sluiten?
Video: SWR Vermogen meten met de Syco SWR-430 / JX-20 2024, Maart
Anonim

Veel apparaten die zijn uitgerust met radio's en zenders hebben externe antenne-ingangen. Het gebruik van een externe antenne in plaats van een interne kan de kwaliteit van de communicatie aanzienlijk verbeteren.

Waar de antenne aan te sluiten?
Waar de antenne aan te sluiten?

instructies:

Stap 1

Radio's zijn vaak uitgerust met sleuven die zijn gemarkeerd met de letter A of een teken dat lijkt op de letter Y, maar met een extra derde verticale lijn in het midden. Het zit in deze aansluiting en sluit de antenne aan. Als het buiten is, moet het zijn uitgerust met een bliksemschakelaar en geaard zijn voor een onweersbui.

Stap 2

Sommige ontvangers hebben ook geaarde stopcontacten. Dergelijke apparaten mogen niet worden aangesloten op ontvangers die zonder transformator van het lichtnet worden gevoed. Op hun achterwanden staat een inscriptie "Do not include the earth". Als de ontvanger geen antenneaansluiting heeft, maar een telescopische antenne, kunt u een binnenantenne met een krokodillenklem erop aansluiten - een geïsoleerde draad van enkele meters lang. De ontvangst zal beter worden.

Stap 3

Om de ontvangst op lage frequentiebanden te verbeteren, kunt u meerdere draadwindingen rechtstreeks op het lichaam van een kleine ontvanger winden, zodat de as van de resulterende spoel evenwijdig is aan de as van de magnetische antenne. Sluit een van de spoeldraden aan op een vergelijkbare binnenantenne.

Stap 4

TV's hadden vroeger klemmen voor een platte 300 ohm antennekabel. Nu zijn alle tv's uitgerust met coaxiale jacks voor het aansluiten van een 75 ohm kabel. Gebruik een standaard antennestekker om een dergelijke kabel op het toestel aan te sluiten. Binnenantennes met 300 ohm platte kabels zijn nog steeds beschikbaar. Ze worden geleverd met een adapter met bijpassende transformator. De in de adapter ingebouwde stekker kan in een coaxiale aansluiting worden gestoken.

Stap 5

Een moderne tv heeft één aansluiting voor een breedbandantenne die in alle banden werkt. Een oude tv kan aparte aansluitingen hebben voor VHF- en UHF-antennes, evenals een extra aansluiting met een spanningsdeler door 10, wat aan te raden is om te gebruiken met een sterk signaal. De antenneaansluiting kan worden gemarkeerd met het opschrift Antenna In, Aerial of iets dergelijks, of als het ware een gestileerde letter T, bestaande uit twee letters Г - gespiegeld en gewoon.

Stap 6

De muziekcentra zijn uitgerust met aansluitingen voor een lusantenne voor het laagfrequente bereik en een antenne-dipool voor het hoogfrequente bereik. Als de eerste antenne verloren is gegaan, windt u tien windingen geïsoleerde draad op een frame met een diameter van tien centimeter en sluit u deze aan op de juiste stopcontacten. Als er geen tweede antenne is, neem dan een tv-binnenantenne met een 300 ohm platte kabel, verwijder de transformatoradapter en sluit deze aan op de aansluitingen van het muziekcentrum dat is ontworpen voor de dipool. Clips voor antennes worden aangeduid met de inscripties Antenne, Antenne, AM-lus (voor een lusantenne), FM-dipool (voor een dipool), enz.

Stap 7

Veel mobiele telefoons hebben kleine coaxiale aansluitingen voor een externe antenne. Als een dergelijke sleuf niet direct op de achterwand zit, bevindt deze zich mogelijk onder het batterijklepje, maar er zit mogelijk geen gat in het klepje. Maar dan kunt u de externe antenne alleen gebruiken als het deksel is verwijderd, wat onhandig is - de batterij kan eruit vallen.

Stap 8

Het is noodzakelijk om de antenne heel voorzichtig aan te sluiten en los te koppelen om de miniatuuraansluiting niet te bederven. De stekker moet in de fabriek zijn gemaakt voor gebruik met mobiele telefoons. Er zijn meestal geen inscripties naast de antenneaansluiting. Het is cilindrisch, heeft een diameter van enkele millimeters en is verguld. Soms is het er helemaal niet, zelfs niet onder het deksel.

Stap 9

Externe antennes worden niet op 75 ohm, maar op 50 ohm coaxkabel aangesloten op radiostations van het C-Bi-bereik (27 MHz). Antenne-aansluiting en BNC-stekker hebben een snap-in ontwerp om uitvallen te voorkomen. Het is onmogelijk om het radiostation in te schakelen voor uitzending zonder een antenne - de zenderversterker kan verslechteren. Hetzelfde kan gebeuren door het gebruik van de verkeerde antenne, 75 ohm kabel in plaats van 50 ohm, en zelfs als de kabel kapot is. Voor een draagbare radio bevindt de antenne-aansluiting zich bovenaan, voor een stationaire of autoradio - op de achterwand.

Stap 10

Satellietantennes worden niet rechtstreeks op de ontvangers aangesloten, maar via converters, direct op de "platen" gemonteerd. Hiervoor worden speciale stopcontacten, stekkers en kabels met een lage demping bij significante frequenties gebruikt. Dezelfde kabel wordt gebruikt voor de voeding en stuurspanningen naar de omvormer. De converteraansluiting bevindt zich aan de achterkant van de ontvanger.

Aanbevolen: