Hoe De Antenne Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Antenne Aan Te Sluiten?
Hoe De Antenne Aan Te Sluiten?

Video: Hoe De Antenne Aan Te Sluiten?

Video: Hoe De Antenne Aan Te Sluiten?
Video: SWR Vermogen meten met de Syco SWR-430 / JX-20 2024, April
Anonim

Satelliettelevisie wordt steeds populairder. Conventionele antennes kunnen niet de gewenste beeldkwaliteit leveren. Maar met behulp van een schotel kan iedereen tv-zenders in digitaal formaat bekijken. Het kost veel om de apparatuur te kopen die je nodig hebt, dus mensen zoeken soms naar manieren om geld te besparen. Zo sluit je zelf je tv aan op een schotelantenne. Alle moderne tv-satellieten werken in de Ku-band (10, 7-12, 7 GHz).

Hoe de antenne aan te sluiten?
Hoe de antenne aan te sluiten?

instructies:

Stap 1

Eerst moet u een locatie kiezen voor het installeren van de schotelantenne. Het is belangrijk dat het zicht vanaf het installatiepunt naar de satelliet vrij is. Alle satellieten bevinden zich in zuidelijke richting, van zuidwest naar zuidoost. U kunt de positie van het bekken berekenen met behulp van twee formules.

Formule voor het berekenen van de elevatiehoek:

F = arctan {[Cos (g2 - g1) x Cos (v) - 0,151] / sqrt (1 - Cos2 (g2 - g1) x Cos2 (v)]}

Formule voor het berekenen van azimut:

φ = 180 ° + arctan {tan (g2 - g1) / sin (v)}

g1 is de lengtegraad van de satelliet, g2 is de lengtegraad van de ontvangstlocatie, v is de breedtegraad van de ontvangstlocatie.

Het SATTV-programma zal u ook hierbij helpen.

Stap 2

Zorg ervoor dat er helemaal geen obstakels zijn. Gebouwen, bomen - dit alles zal een belemmering zijn. Maar tegelijkertijd moet de antenne zich op een voor u gemakkelijk bereikbare plaats bevinden.

Montage-instructies moeten bij de antenne worden gevoegd. Door het precies te volgen, kunt u het bewerken zonder problemen aan. De steun moet zeer stevig worden bevestigd. Pas op dat u de parabolische spiegel niet beschadigt. Zelfs kleine afwijkingen leiden tot signaaldegradatie.

Stap 3

Nu kunt u beginnen met het aansluiten van de apparatuur. In dit geval zou u, in de buurt van de apparatuur, ook het tv-scherm moeten zien. Je hebt waarschijnlijk een assistent nodig. De converter is met een kabel verbonden met de ontvanger. Er verschijnt een donker scherm. Nu moet u de frequentie voor de ontvanger instellen via het schermmenu.

Stap 4

Vervolgens moet u de schroeven vastdraaien die de beweging van de antenne in de azimut- en elevatierichtingen aanpassen. Maar doe dit niet helemaal, maar zodat je het bekken met enige moeite op en neer en naar links en rechts kunt bewegen. In dit geval moet de antenne stil staan als hij niet wordt aangeraakt.

Stap 5

Dan kun je beginnen met het scannen van de lucht. Nadat u ervoor heeft gezorgd dat het signaal zo duidelijk mogelijk is en het beeld goed is, bevestigt u het bekken volledig. Uw schotelantenne is aangesloten op de tv en staat klaar om u te verrassen met kwaliteits-tv.

Aanbevolen: