Waar De Ventilator Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Waar De Ventilator Aan Te Sluiten?
Waar De Ventilator Aan Te Sluiten?

Video: Waar De Ventilator Aan Te Sluiten?

Video: Waar De Ventilator Aan Te Sluiten?
Video: Elektriciteit badkamerventilator aansluiten | Klustips | GAMMA België 2024, April
Anonim

Extra ventilatoren worden in computers gebruikt om componenten te koelen. Alle koelers zijn in de computer geïnstalleerd en aangesloten op de bijbehorende stroomconnector op het moederbord. De juiste sleuf moet worden geselecteerd op basis van het type koellichaam en de locatie.

Waar de ventilator aan te sluiten?
Waar de ventilator aan te sluiten?

instructies:

Stap 1

Koppel de computer los en open de kap door de schroeven aan de achterkant van het product te verwijderen met een schroevendraaier. Op sommige computers wordt de zijwand ondersteund door speciale bevestigingsmiddelen die moeten worden losgemaakt om toegang te krijgen tot de inhoud van de koffer.

Stap 2

Bepaal na het verwijderen van de zijwand de plaats van de koelerinstallatie. Het moet worden bepaald afhankelijk van de rol van de geïnstalleerde ventilator. Als u ventilatoren voor de uitlaat wilt installeren, moeten deze aan de achterkant van de computer worden bevestigd. Om de behuizing van koude lucht te voorzien, installeert u de ventilator op het voorpaneel door de belemmerende delen te verwijderen met een schroevendraaier.

Stap 3

Als u een koeler op een processor installeert, bestudeer dan zorgvuldig de methode om het koellichaam te monteren. Maak de ventilatorclips los en draai de schroeven los met een schroevendraaier. Verwijder het koellichaam en noteer de poort waar de stroombedrading naar het moederbord gaat. Kijk ook naar de hoeveelheid koelpasta op de processor. Als de pasta droog is, breng dan een nieuwe dunne laag van de verbinding aan op de steen.

Stap 4

Verwijder voorzichtig de oude koeler en installeer de nieuwe, schroef hem vervolgens vast met de schroeven. Sluit de voedingsdraden aan op het moederbord.

Stap 5

Let bij het installeren van de koeler op de aanwezigheid van connectoren voor het aansluiten van extra koeling op het moederbord. De slots voor het aansluiten van ventilatoren zijn aangeduid als SYS_FAN met de bijbehorende markeringen op het moederbord.

Stap 6

Zet de ventilatoren na installatie vast met de schroeven. Sluit de computer aan op de voeding en zet hem aan door op de overeenkomstige knop op de behuizing te drukken. Als de verbinding correct was, gaan de ventilatoren draaien. Bevestig het deksel van de zijbehuizing. De installatie van de ventilatoren in de computerkast is nu voltooid.

Aanbevolen: