Hoe De Lijst Met Oproepen Te Weten Te Komen

Inhoudsopgave:

Hoe De Lijst Met Oproepen Te Weten Te Komen
Hoe De Lijst Met Oproepen Te Weten Te Komen

Video: Hoe De Lijst Met Oproepen Te Weten Te Komen

Video: Hoe De Lijst Met Oproepen Te Weten Te Komen
Video: Fraude met QR-codes: ‘Makkelijk te koop via Instagram’ 2024, Mei
Anonim

Als een abonnee van de telecomoperator "Megafon", "Beeline" of "MTS" de lijst met inkomende of uitgaande oproepen, hun duur en kosten moet kennen, kan hij de dienst "Bill Detailing" gebruiken.

Hoe de lijst met oproepen te weten te komen
Hoe de lijst met oproepen te weten te komen

instructies:

Stap 1

Voor Megafon-klanten is de Account Detailing-service toegankelijk via het Service-Guide-zelfbedieningssysteem. Om het te vinden en te bestellen, moet de abonnee de pagina van de officiële website bezoeken en daar de kolom met de juiste naam selecteren. Houd er rekening mee dat alle kolommen aan de linkerkant van de startpagina worden weergegeven. Vergeet trouwens niet dat elke klant zich ook persoonlijk kan aanmelden bij de dichtstbijzijnde Megafon-communicatiewinkel of bij het technische ondersteuningskantoor van de abonnee.

Stap 2

Abonnees die de communicatiediensten van de Beeline-operator gebruiken, kunnen ook op elk moment details van alle oproepen opvragen. Dankzij de dienst heeft de klant toegang tot informatie over het soort oproepen (mobiel, dienst of stad), hun data, duur, kosten. Daarnaast zal het mogelijk zijn om informatie te verkrijgen over de kosten van verzonden SMS- en MMS-berichten, gegenereerd door internetsessies. Als je deze service nodig hebt, bezoek dan de officiële website van het bedrijf "Beeline" (zowel klanten van prepaid- als postpaid-betalingssystemen kunnen er gebruik van maken). Om detaillering in een prepaid systeem te bestellen, moet u uw schriftelijke aanvraag faxen. Het faxnummer is (495) 974-5996. Klanten van het kredietsysteem kunnen de dienst activeren door contact op te nemen met de Beeline communicatiesalon.

Stap 3

De telecomoperator "MTS" biedt zijn abonnees een speciaal USSD-nummer * 111 * 551 # om accountgegevens te ontvangen. Met zijn hulp kunt u op elk moment achterhalen welke acties de afgelopen drie dagen op uw mobiele telefoon zijn uitgevoerd. Klanten krijgen ook een makkelijk nummer 1771 voor het versturen van sms. In de tekst van het bericht moet u de korte code 551 schrijven. "Mobiele portal" is een systeem waarmee u ook de nodige informatie over uw persoonlijke account kunt ontvangen.

Aanbevolen: