Mobiele Telefoons Zoals Walkietalkies

Inhoudsopgave:

Mobiele Telefoons Zoals Walkietalkies
Mobiele Telefoons Zoals Walkietalkies

Video: Mobiele Telefoons Zoals Walkietalkies

Video: Mobiele Telefoons Zoals Walkietalkies
Video: Top 5 Walkie Talkie Smartphone | April 2020 | Tech Product 2024, April
Anonim

Het gebruik van een mobiele telefoon als walkie-talkie is geen stap achteruit in termen van technologische ontwikkeling, maar een geweldige manier om geld te besparen op de aanschaf van een walkie-talkie. Bovendien zijn vrijwel alle applicaties-walkie-talkies voor een mobiele telefoon gratis, maar de prijzen voor walkie-talkies zijn de laatste tijd enorm gestegen.

Mobiele telefoon als walkietalkie
Mobiele telefoon als walkietalkie

U kunt een walkietalkie maken vanaf een mobiele telefoon dankzij de Zello-walkietalkie-applicatie, die gratis te downloaden is in de Google Play Market. De applicatie vereist geen serieuze hardwarebronnen van een mobiel apparaat en werkt zelfs op goedkope mobiele apparaten. Daarnaast zorgen de ontwikkelaars van de applicatie voor het onderhoud van de Zello walkie-talkie voor alle populaire mobiele platformen en is er ook een versie van het programma voor vaste computers.

Hoe begin je een mobiele telefoon als walkietalkie te gebruiken?

De mobiele Zello-app is al eerder genoemd. U moet het dus vinden en op uw mobiele apparaat installeren. U kunt de applicatie downloaden op de officiële Zello-website, waar versies voor Android, iOS, Windows, enz. worden gepresenteerd.

Nadat je de Zello radio op je mobiele telefoon hebt geïnstalleerd, moet je de registratieprocedure in de applicatie doorlopen. De ontwikkelaars hebben geprobeerd het zo veel mogelijk te vereenvoudigen en het enige dat u hoeft te registreren, is een gebruikersnaam en wachtwoord bedenken en uw e-mailadres invoeren. Er is geen activering vereist; onmiddellijk na registratie zijn alle applicatiefuncties beschikbaar. Als u wilt, kunt u na registratie in uw profiel een foto uploaden, informatie over uzelf toevoegen of een link naar uw website of pagina delen op een sociaal netwerk.

Zello radiocommunicatie: waar te beginnen?

U kunt via Zello mobiele radio communiceren met kennissen en vreemden van over de hele wereld. Bovendien communiceren gebruikers meestal via de radio in speciale kanalen. Elke gebruiker kan zo'n kanaal aanmaken.

Er zijn twee soorten kanalen in de radio - open en gesloten. De eerste komt vaker voor, en je kunt er aan deelnemen door erop te klikken in de lijst met kanalen en de optie "deelnemen" te kiezen. Afhankelijk van de instellingen die door de kanaalbeheerders zijn geselecteerd, wordt de aangesloten gebruiker ofwel een luisteraar of een volwaardige deelnemer aan de conferentie. Maar het is de moeite waard om te onthouden dat ze zelfs in open kanalen kunnen worden geblokkeerd voor obscene taal en andere tekenen van abnormaal gedrag. Het gaat om het blokkeren van slechts één kanaal, terwijl het gebruikersaccount nergens verdwijnt.

Het gesloten kanaaltype heeft de voorkeur voor privégesprekken. De radio wordt immers zelden gebruikt voor dating en ijdel gebabbel; voicechats zijn meer geschikt voor dergelijke activiteiten. De radio kan worden gebruikt bij het uitvoeren van zoekspelletjes of door vrachtwagenchauffeurs om te communiceren met een groep konvooichauffeurs. Meer recentelijk zijn met een wachtwoord beveiligde privékanalen ook gebruikt om te communiceren met mensen in oorlogsgebieden voor coördinatie binnen groepen. Het is bijna onmogelijk om een gesloten radiozender af te luisteren.

Aanbevolen: