Hoe Een Versterker In Te Stellen

Hoe Een Versterker In Te Stellen
Hoe Een Versterker In Te Stellen

Video: Hoe Een Versterker In Te Stellen

Video: Hoe Een Versterker In Te Stellen
Video: First Electric Guitar Lesson - Free For All Beginners - Amp Settings - by Marko Coconut 2024, April
Anonim

In autosystemen is het aanpassen van geluid met een eindversterker niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt. U hoeft alleen de filters en het vermogensniveau van de versterker zelf aan te passen. Vergeet bij het aanpassen van het algehele geluidsschema natuurlijk niet de luidsprekerconfiguratie.

Hoe een versterker in te stellen
Hoe een versterker in te stellen

Voordat u alle aanpassingen aan de versterker uitvoert, is het noodzakelijk om een overeenkomst te maken tussen het signaalniveau van de versterker en het signaalniveau van de radio. Kruip achter het stuur, reset de instellingen naar nul (fabrieksniveau), zorg ervoor dat het versterkerniveau (vermogensniveau) op de minimale gevoeligheidspositie staat. Verhoog nu het volume van de radio totdat er vervorming optreedt. Wanneer de akoestiek begint te "stikken", verlaag je het volume iets. Nu moet je opwarmen en in de kofferbak klimmen (meestal bevinden zich daar versterkers). U kunt de versterker afstemmen door het vermogensniveau te verhogen totdat er weer vervorming optreedt. Zodra de luidsprekers op vol vermogen werken, zet u het versterkerniveau lager. We krijgen de niveaus van de versterker en de radio die qua vermogen op elkaar zijn afgestemd.

Elke versterker is uitgerust met laagdoorlaat- en hoogdoorlaatfilters. Een hoogdoorlaatfilter wordt gebruikt om de lage frequentierespons naar de luidsprekers te beperken. De schaal van aanpassingen van de hoge frequenties wordt aangepast in het bereik van 40-160 Hz. Afhankelijk van het luidsprekersysteem staat het filter in de 80-100 hertz stand. In systemen met een subwoofer wordt een laagdoorlaatfilter gebruikt. Het werkingsprincipe van dit filter is vergelijkbaar met het vorige, het enige verschil is dat de laagdoorlaat de subwoofer niet toestaat frequenties boven de ingestelde aanpassing weer te geven. Meestal is het filter ingesteld op ongeveer 70-90 Hz. Er is ook een optie om alle filters uit te zetten, maar dan verdwijnt de diepte en het volume van het geluid.

Nadat u de versterker hebt kunnen afstemmen, moet u terugkeren naar het aanpassen van het geluid in relatie tot de richting en focus van de algehele geluidsscène.

Onthoud dat een nieuw luidsprekersysteem tijd nodig heeft om te ontwikkelen. In de regel duurt het 1-1,5 maand. Op dit moment is het hoogst onwenselijk om het geluid op vol vermogen aan te zetten. Na deze periode zal de luidspreker gemakkelijker te "lopen" worden en wordt de rubberen ophanging zachter. Nu kunt u beginnen met het afstellen van de eindversterker. Subwoofers kunnen zingen vanaf 2 maanden tot een half jaar.

Aanbevolen: