Hoe Maak Je Een Vliegende Auto?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Vliegende Auto?
Hoe Maak Je Een Vliegende Auto?

Video: Hoe Maak Je Een Vliegende Auto?

Video: Hoe Maak Je Een Vliegende Auto?
Video: Garry's Mod: Hoe maak je een vliegende auto? 2024, Maart
Anonim

De droom om een auto en een vliegtuig te verenigen, houdt de hoofden van amateurontwerpers al tientallen jaren bezig. Door hun inspanningen zijn honderden constructies ontstaan, maar de meeste bleken onbruikbaar. Desalniettemin stelt de opgebouwde ervaring ons in staat te hopen dat er op een dag toch succesvolle monsters zullen worden gemaakt.

Hoe maak je een vliegende auto?
Hoe maak je een vliegende auto?

instructies:

Stap 1

Voor degenen die besluiten een vliegende auto te maken, is de eerste fundamentele vraag de keuze van het schema. Zowel de operationele kenmerken van het "vliegtuig" als de veiligheid van het gebruik ervan zijn hiervan afhankelijk. Er zijn minstens drie klassieke lay-outopties die hun eigen voor- en nadelen hebben.

Stap 2

In de eerste versie wordt een gewone lichte auto gebruikt, waaraan van bovenaf een vleugel en een balk met een staartstuk zijn bevestigd. De stuwschroef bevindt zich achter de vleugel en wordt aangedreven door de motor van de auto via een versnellingsbak. Het is duidelijk dat het tijd kost om een auto om te bouwen tot vliegtuig en terug, terwijl het ontwerp vrij lage vliegeigenschappen heeft.

Stap 3

Het tweede type lay-out is progressiever, de klassieke versie wordt door velen herinnerd uit de beroemde film "Fantomas Rage". Volgens de plot van de film had de auto (ze gebruikten Citroën DS op de set) intrekbare spatborden en een straalaandrijving. Er zijn talloze pogingen gedaan door enthousiastelingen om een soortgelijk ontwerp te maken; als propeller werd meestal een duwende propeller gebruikt. Helaas was de achilleshiel van dit ontwerp het onvermogen om de vleugels van het vereiste gebied in de carrosserie te plaatsen. Kleine vleugels gaven een hoge specifieke belasting per oppervlakte-eenheid, wat een hoge start- en landingssnelheid vereiste. De wigvormige vorm van de romp, die de auto op de baan op de grond drukte, werd een belemmering in de lucht. Dit alles zorgde voor veel problemen met het rijgedrag en de veiligheid van de auto.

Stap 4

De derde optie is vrij vooruitstrevend en veelbelovend, waarbij het vliegtuig niet door de vleugel werd opgetild, maar door de stuwkracht van rotatiemotoren met propellers met een kleine diameter. Toegegeven, een dergelijke opstelling heeft al weinig gemeen met een conventionele auto, omdat het ontwerp misschien helemaal geen wielen heeft. Het voertuig met roterende propellers kan op het kleinste gebied opstijgen en landen, de besturing is geautomatiseerd en corrigeert stuurfouten. Ontwerpfout - zeer hoog brandstofverbruik.

Stap 5

Welk schema te kiezen bij het bouwen van een vliegende auto? De praktijk leert dat het klassieke schema van een vliegende auto met intrekbare vleugels het meest aantrekkelijk blijft voor amateurontwerpers. Voor de implementatie ervan kan men echter geen enkele auto als basis nemen, deze moet onafhankelijk worden ontworpen, rekening houdend met alle vereisten voor een vliegmachine. In het bijzonder moeten composietmaterialen op grote schaal worden gebruikt in het ontwerp, en in plaats van een traditionele propeller- of straalmotor, is het beter om luchtstralen te gebruiken die worden aangedreven door een compressor die is aangesloten op de automotor. Deze optie maakt het gebruik van een gecontroleerde luchtstroom naar de vleugel mogelijk, wat het vliegtuig een hoge manoeuvreerbaarheid en de mogelijkheid geeft om met een zeer korte afstand op te stijgen. Een voorbeeld van de implementatie van dit vluchtprincipe is het in Rusland ontwikkelde EKIP-apparaat.

Aanbevolen: