Hoe U De Polariteit Van Uw Luidsprekers Bepaalt

Inhoudsopgave:

Hoe U De Polariteit Van Uw Luidsprekers Bepaalt
Hoe U De Polariteit Van Uw Luidsprekers Bepaalt

Video: Hoe U De Polariteit Van Uw Luidsprekers Bepaalt

Video: Hoe U De Polariteit Van Uw Luidsprekers Bepaalt
Video: Speakers #4: Positionering van je luidsprekers 2024, April
Anonim

Het lijkt erop, waarom de polariteit op de luidspreker van het stereosysteem markeren? Er wordt immers een wisselspanning aan toegevoerd. Als er echter meerdere akoestische koppen in het systeem zijn, moeten deze in fase worden ingeschakeld. Op de klemmen van een bepaalde kop wordt de polariteitswaarde aangegeven waarmee de diffuser in voorwaartse richting beweegt.

Hoe u de polariteit van uw luidsprekers bepaalt
Hoe u de polariteit van uw luidsprekers bepaalt

Het is nodig

  • - zaklamp met gloeilamp;
  • - sondes met geïsoleerde handgrepen;
  • - onuitwisbare markering;
  • - voltmeter.

instructies:

Stap 1

Maak een sonde om de polariteit van de luidspreker te bepalen. Neem een gewone zaklamp met gloeilamp. Koppel de schakelaar los, in plaats daarvan moet u twee sondes aansluiten. Sondes moeten met geïsoleerde handgrepen zijn, omdat wanneer de spanning is uitgeschakeld, zelfinductiespanning verschijnt op de kopterminals.

Stap 2

Controleer met behulp van een controlevoltmeter de polariteit op de sondes en markeer vervolgens de sondes dienovereenkomstig. Als de sondes gesloten zijn, moet het lampje branden.

Stap 3

Schakel de versterker en het hele luidsprekersysteem in het algemeen uit, trek de stekker uit het stopcontact. Koppel vervolgens de luidsprekerkabels los van de rest van het systeem. Sluit vervolgens beide sondes aan op de kopdraden, waarbij u de draden en metalen delen van de sondes zelf niet aanraakt. En kijk goed naar de diffuser. Als het naar buiten beweegt als het is aangesloten en naar binnen als het wordt losgekoppeld, is de polariteit correct. Als de afbeelding het tegenovergestelde is, moet u de polariteit van het aansluiten van de sondes wijzigen en de test herhalen.

Stap 4

Markeer op het hoofdframe de polariteit, bij voorkeur met een onuitwisbare markering, die overeenkomt met de polariteit van de sondeaansluiting.

Stap 5

Doe hetzelfde voor de rest van uw luidsprekersysteem. En het maakt niet uit of ze via de crossover of rechtstreeks zijn aangesloten, je moet ze in fase aansluiten zodat de positieve klemmen van de koppen overeenkomen met het rode contact op de achterkant van de luidspreker zelf.

Stap 6

Controleer en wijzig indien nodig de tweede luidspreker. Controleer door het sluiten van de behuizingen van de twee luidsprekers of ze correct zijn aangesloten op de versterker. Er zijn rode markeringen te zien op de kabel die deze verbinding maakt. In ieder geval moet de geleider met de markering worden aangesloten op de rode klem en die zonder de markering op de zwarte klem.

Stap 7

Zet je stereo aan en vergelijk het geluid dat het nu maakt met het geluid dat het maakte voordat je tussenbeide kwam.

Aanbevolen: