Hoe Kies Je Een Bewakingscamera

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Bewakingscamera
Hoe Kies Je Een Bewakingscamera

Video: Hoe Kies Je Een Bewakingscamera

Video: Hoe Kies Je Een Bewakingscamera
Video: Beveiligingscamera kopen, hoe herken je een goed camerasysteem? 2024, April
Anonim

De beveiliging van elk bedrijf en privé-eigendom is niet denkbaar zonder het gebruik van CCTV-camera's. De keuze voor een bepaald model is echter enigszins moeilijk voor degenen die ze nog niet eerder zijn tegengekomen. U kunt CCTV-camera's kopen tegen de laagste kosten, met meer functionaliteit.

Hoe kies je een bewakingscamera
Hoe kies je een bewakingscamera

Het is nodig

  • - catalogus of winkel die bewakingscamera's verkoopt;
  • - technische beschrijving van camera's.

instructies:

Stap 1

Bepaal het benodigde ontwerp van een videocamera De keuze van een videobewakingscamera per type hangt af van de locatie van de installatie en het doel van het bekijken: - minicamera's zijn ontworpen voor verborgen bewaking en worden aan de muur gemonteerd. De doos van dergelijke camera's kan cilindrisch of rechthoekig zijn; - domecamera's worden aan het plafond geïnstalleerd en hebben een interessant ontwerp; - buitencamera's hebben een beschermende behuizing met een verwarmingssysteem, een zonneklep en infraroodverlichting voor 's nachts; - standaardcamera's zijn meestal gemaakt in een cilindrische vorm en zijn geschikt voor montage op elk oppervlak. Vrijwel elke lens met de gewenste kijkhoek kan ervoor worden gebruikt; - Modulaire camera's worden geproduceerd zonder behuizing met één bord en kleine lenzen. Ze kunnen in een thermo-omhulsel of een doos worden gestoken; - verstelbare camera's hebben een draaimechanisme voor een beter zicht op het object en een specifiek gebied.

Stap 2

Kies uit kleurencamera's of zwart-witcamera's Zwart-witvideocamera's zijn goedkoper en gevoeliger om 's nachts beter te zien dan kleurencamera's. Kleurencamera's kunnen echter met veel functies worden uitgerust. Zo kun je met de dag/nacht-functie in het donker overschakelen naar de monochrome modus. In sommige gevallen is de kleur van de afbeelding vereist voor een betere objectherkenning. Kleurmodellen zijn echter duurder.

Stap 3

Let op specificaties - Resolutie: gemeten in tv-lijnen. Verticaal hebben alle modellen een resolutie die gelijk is aan 625 TVL en horizontaal varieert deze van 380 tot 600 TVL. Hoe hoger deze indicator, hoe meer kleine details te zien zijn; - gevoeligheid: de keuze hangt af van het verlichtingsniveau van het waargenomen gebied. Gevoeligheid wordt gemeten in lux (lx). Hoe hoger de instelling, hoe helderder het onderwerp overdag wordt verlicht. Hoe kleiner het is, hoe beter het zicht 's nachts. Voor gebieden met slechte verlichting (buiten) is het bijvoorbeeld de moeite waard om de voorkeur te geven aan camera's met een gevoeligheid van 0,01 tot 0,05 lux.

Aanbevolen: