Sms Instellen Op Je Telefoon

Inhoudsopgave:

Sms Instellen Op Je Telefoon
Sms Instellen Op Je Telefoon

Video: Sms Instellen Op Je Telefoon

Video: Sms Instellen Op Je Telefoon
Video: Hoe werkt iMessage? 2024, Mei
Anonim

Het verzenden en ontvangen van sms-berichten is een integrale functie van een mobiele telefoon. Fast messaging vereenvoudigt de communicatie en maakt het mogelijk om met iedereen contact op te nemen zodra dat nodig is. Om deze service te kunnen gebruiken, moet deze echter eerst correct zijn aangesloten.

Sms instellen op je telefoon
Sms instellen op je telefoon

instructies:

Stap 1

Sommige mobiele operators vereisen geen extra inspanningen van de abonnee om sms-berichten te verbinden. De abonnee hoeft alleen een simkaart aan te schaffen en na activering wordt de mogelijkheid om via sms te communiceren automatisch aangesloten. Sommige telefoonmodellen en mobiele operators ondersteunen deze functie echter niet en de SMS-berichtenservice moet handmatig worden geconfigureerd.

Stap 2

Om sms op uw telefoon in te stellen, moet u eerst de internettoegang gebruiken om de website van de geselecteerde mobiele operator te bezoeken. Dit moet worden gedaan om de voorwaarden voor het aanbieden van berichtendiensten te verduidelijken. Meestal worden op de pagina van de operator op het netwerk de voorwaarden voor sms-communicatie, de procedure en regels voor het verbinden van de berichten gepubliceerd. Dit zal de configuratie van deze communicatiemethode aanzienlijk vergemakkelijken.

Stap 3

Het instellen van sms in een mobiele telefoon moet beginnen met het definiëren van het sms-centrum. Sms-center is een contactnummer dat fungeert als servicecentrum voor een bepaalde telecomoperator. In feite is dit een nummer dat een "aansluitpunt" is voor communicatie tussen twee abonnees via berichten. U kunt het nummer van het sms-centrum op de bijbehorende website op internet vinden en het in uw mobiele telefoon invoeren in het venster waarin u de coördinaten van het berichtencentrum moet instellen.

Stap 4

Vervolgens moet u in de instellingen voor sms-berichten het type berichten selecteren. Als u uitsluitend tekstberichten wilt uitwisselen, selecteert u het berichttype "Tekst". Als u van plan bent om e-mail-, spraak- of faxberichten uit te wisselen, moet u de juiste items in het instellingenmenu selecteren - "Spraak", "Fax", "E-mail".

Stap 5

Activeer de service Delivery Report om een bevestiging van de bezorging van berichten te kunnen ontvangen. Vervolgens ontvangt u, in het geval van bezorging van het bericht, een sms-melding dat de abonnee uw bericht heeft ontvangen.

Aanbevolen: