Hoe Bereken Je Een Box Voor Een Sub

Inhoudsopgave:

Hoe Bereken Je Een Box Voor Een Sub
Hoe Bereken Je Een Box Voor Een Sub

Video: Hoe Bereken Je Een Box Voor Een Sub

Video: Hoe Bereken Je Een Box Voor Een Sub
Video: Subwoofer Box Volume Explained - Gross vs. Net vs. Air 2024, April
Anonim

Er wordt een speciale formule gebruikt om de box voor een subwoofer te berekenen, maar dit is een vrij lange en verouderde methode. Nu zijn er veel programma's beschikbaar voor gratis gebruik die de berekeningen voor u uitvoeren.

Hoe bereken je een box voor een sub
Hoe bereken je een box voor een sub

Het is nodig

een programma voor het berekenen van de subwooferbox

instructies:

Stap 1

Bereken eerst de luidsprekerparameters. In dit geval is het handig om aanvullende informatie op gespecialiseerde fora te lezen in het geval dat u voor de eerste keer zelf een subwoofer in elkaar zet.

Stap 2

Meet en gebruik ook frequentie, vermogen, weerstand, diepte, spoelgrootte, gevoeligheid, enzovoort in uw berekeningen, voordat u de formule gebruikt. Vergeet niet het materiaal waaruit het membraan is gemaakt en andere vergelijkbare aspecten die de berekening kunnen beïnvloeden.

Stap 3

Kies welk type akoestisch ontwerp u wilt hebben. Gebruik hiervoor het resultaat van de verhouding van de resonantiefrequentie tot de kwaliteit van de luidspreker zelf. Als u een open kast of scherm plant, gebruik dan de FS / Ots-verhouding. Als het 30 is (waarden kunnen variëren tot 50), dan is dit type ontwerp in dit geval beschikbaar.

Stap 4

Als de waarde meer dan 50 en maximaal 80 blijkt te zijn, kun je het beste een gesloten zaak maken. Als de waarde tussen 80 en 110 ligt, wordt het basreflextype gebruikt. In andere gevallen (meer dan 105-110) wordt de bandpass gebruikt. Deze voorwaarden zijn vereist, anders moet je gewoon al het werk opnieuw doen.

Stap 5

Download het programma voor het berekenen van de grootte van de subwooferbox. Er zijn tal van dergelijke programma's op internet, u kunt ze het beste downloaden van officiële bronnen. Kies indien mogelijk ook voor Russischtalige software met een intuïtieve interface.

Stap 6

Voer vervolgens de door u berekende luidsprekerparameters in voor het geval van uw subwoofer, rekening houdend met het geselecteerde type akoestisch ontwerp. Verwijder dit programma in de toekomst niet voor het geval u plotseling het type ontwerp van uw subwoofer opnieuw moet doen. Pas de resulterende berekeningen toe in de praktijk.

Aanbevolen: