Hoe Maak Je Een Doos Voor Een Sub

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Doos Voor Een Sub
Hoe Maak Je Een Doos Voor Een Sub

Video: Hoe Maak Je Een Doos Voor Een Sub

Video: Hoe Maak Je Een Doos Voor Een Sub
Video: How to build - Wedge Subwoofer Box Enclosure! SIMPLE & LOUD!? 2024, Mei
Anonim

Als je je eigen subwoofer wilt maken, hoef je alleen wat multiplex en de luidspreker zelf te kopen. Als u over de benodigde tool beschikt, zal de uitvoeringstijd voor alle acties niet langer zijn dan een paar uur, en het resultaat zal u zeker bevallen.

Hoe maak je een doos voor een sub
Hoe maak je een doos voor een sub

Noodzakelijk

Luidspreker, multiplex plaat, schroevendraaier, decoupeerzaag, bemonstering

instructies:

Stap 1

Eerst moet u een plaat multiplex voorbereiden voor de daaropvolgende montage van de subwooferbox. Snijd met een decoupeerzaag de volgende elementen: twee zijwanden (dezelfde grootte), een voor- en achterwand (dezelfde grootte), evenals de boven- en onderkant van de toekomstige structuur.

Stap 2

Verf de buitenkant van elk stuk in de gewenste kleur en laat de verf drogen. Zodra het drogen is voltooid, plakt u de binnenkant van elk stuk met folie. Dit materiaal zal een van de factoren zijn die het geluid in de subwoofer belemmeren.

Stap 3

Wanneer u een luidspreker voor een subwoofer koopt, compleet met het product, moet u een sjabloon krijgen om deze te bevestigen, evenals een pakking en een uitgangsbuis. Om dit allemaal op de zaak op te lossen, moet je een reeks acties volgen.

Stap 4

Plaats de sjabloon tegen de voorplaat en markeer de gaten voor de schroeven en de luidspreker erop. De schroefgaten moeten worden geboord met een dunne boor. Voordat u begint met het uitsnijden van de omtrek van de luidspreker, boort u een boog langs de markering met een dunne boor die geschikt is voor het decoupeerzaagblad. Gebruik vervolgens een decoupeerzaag om het gat voor de kolom uit te snijden (het wordt aanbevolen om het gereedschap op hoge snelheid in te stellen). Probeer de luidspreker, als alles in orde is, maak dan het gat voor de uitgangsbuis door.

Stap 5

Selecteer een monster volgens de diameter van de buis en steek deze in de schroevendraaier, boor vervolgens een gat in de zijwand. In tegenstelling tot de luidspreker kan de uitlaatbuis direct worden bevestigd.

Stap 6

Verzamel de doos. Om dit te doen, smeert u elk uiteinde van de muur met siliconen en sluit u ze aan. Zodra de siliconen droog zijn, boort u de schroefgaten en draait u deze vast. Voltooi alle elektrische werkzaamheden voordat u de luidspreker installeert. Bij het bevestigen van de luidspreker moet u het afstandsstuk gebruiken dat bij het product is geleverd.

Aanbevolen: