Hoe Maak Je De Eenvoudigste Versterker?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je De Eenvoudigste Versterker?
Hoe Maak Je De Eenvoudigste Versterker?

Video: Hoe Maak Je De Eenvoudigste Versterker?

Video: Hoe Maak Je De Eenvoudigste Versterker?
Video: Simple & Powerful Stereo Bass Amplifier // How to Make Stereo Amplifier with D718 Transistor 2024, April
Anonim

Onder gitaristen ontstaat regelmatig de behoefte aan een zelfgemaakte versterker. Een concertset bevindt zich meestal in een oefenruimte. Het weegt veel, het is onhandig om het elke keer bij je te dragen, dus er is een verlangen om iets te verzamelen voor thuisrepetities. Een dergelijke versterker kan echter ook bij concerten worden gebruikt. Het uitgangsvermogen bereikt 3,5-4 W met een redelijk hoge geluidskwaliteit.

Hoe maak je de eenvoudigste versterker?
Hoe maak je de eenvoudigste versterker?

Het is nodig

  • - voeding van een oude buizenontvanger of radio;
  • - radiobuis en aansluiting erop;
  • - variabele weerstand 220 kOhm;
  • - ingangsbus;
  • - montagedraad;
  • - een stuk triplex van 3-5 mm dik;
  • - fijn messing gaas of radiostof;
  • - uitgangstransformator van een buizenontvanger of tv;
  • - hoes van een oud cd- of dvd-station;
  • - elektrische boor;
  • - puzzel;
  • - soldeerbout, hars, tin.

instructies:

Stap 1

Markeer en boor in het deksel van de koffer gaten voor het stopcontact en voor het bevestigen van de TVZ-transformator of iets dergelijks. Monteer de onderdelen op de chassiskap. Monteer in de zijwand de aansluiting van de ingangsconnector, een variabele weerstand, die de volumeregeling van de versterker is. Als de voeding geen schakelaar heeft, installeer deze dan ook in de zijwand. Probeer alle genoemde items aan dezelfde kant van het chassis te houden. Als de onderdelen die je hebt bevestigingsmiddelen hebben, maak dan de nodige gaten ervoor.

Stap 2

Monteer de radiocomponenten op het chassis volgens het bijgevoegde schema. Plaats de lamp nog niet. Houd er rekening mee dat de hoogohmige wikkeling van de uitgangstransformator is opgenomen in het anodecircuit van de lamp

Stap 3

Bevestig de luidsprekers aan een apart houten of multiplex paneel door er gaten voor te maken. Het kunnen 2 luidsprekers van elk 1,5 W zijn van een tv of radio. Misschien 1 speaker 3-4 W van een buizenradio. Luidsprekers kunnen verschillende vormen hebben. U hoeft alleen een totaal vermogen van minimaal 3 W te leveren en een totale weerstand bij parallelschakeling met 3-8 Ohm

Stap 4

Bescherm de speakers eventueel met fijn messing gaas of radiodoek. Als u twee parallel geschakelde luidsprekers gebruikt, moeten deze gefaseerd worden aangesloten. Kies een dergelijke opname waarin de diffusers tegelijkertijd naar binnen of naar buiten worden geduwd als een constante stroom met lage spanning op hun circuit wordt toegepast (bijvoorbeeld van een batterij)

Stap 5

Sluit de voeding, versterker en luidsprekers aan om een wisselspanning van 6,3V op de gloeidraad aan te brengen. Sluit een constante anodespanning van 210-300 V aan en sluit de negatieve aan op de chassisbehuizing. Sluit aan op de uitgangswikkeling (lage impedantie) van de uitgangstransformator van de luidspreker. Plaats de lamp in het paneel. Sluit de versterker aan. Als het correct is gemonteerd, is het na twee tot drie minuten opwarmen klaar voor gebruik. Als er tegelijkertijd een luid zoemend geluid uit de luidsprekers komt, moet u de draden die ze verbinden met de uitgangstransformator verwisselen.

Stap 6

Gebruik een gitaarkabel om je versterker op je elektrische gitaar aan te sluiten. Pas de volumeregeling van de versterker aan om de grootste geluidsintensiteit te bereiken.. Wanneer de gitaarregeling op de maximale volumestand moet worden gezet. Deze versterker heeft meestal geen extra aanpassingen en instellingen nodig.

Stap 7

Maak een koffer van multiplex. De voeding kan aan de onderkant worden geplaatst en het chassis van de versterker kan erboven worden geplaatst. Ook andere indelingsmogelijkheden zijn mogelijk. Als je wilt, kun je het lichaam versieren met kunstleer, er draaggrepen op monteren, enz.

Aanbevolen: