Hoe Kies Je Een Antenneversterker?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Antenneversterker?
Hoe Kies Je Een Antenneversterker?

Video: Hoe Kies Je Een Antenneversterker?

Video: Hoe Kies Je Een Antenneversterker?
Video: Hoe krijg ik beter geluid in mijn auto? | Gert-Jan Stelt Vragen #2 | Pioneer 2024, April
Anonim

In gebieden met een onzekere ontvangst van een televisiesignaal moeten gebruikers zelf maatregelen nemen om de kwaliteit van geluid en beeld te verbeteren. Een van de mogelijke oplossingen voor dit probleem kan het gebruik van een antenneversterker zijn. Bij ontvangst over lange afstand leidt een dergelijk apparaat in de meeste gevallen tot een aanzienlijke verbetering van de beeldkwaliteit. Bij het kiezen van een antenneversterker is het belangrijk om een idee te hebben van de mogelijkheden en het werkingsprincipe.

Hoe kies je een antenneversterker?
Hoe kies je een antenneversterker?

instructies:

Stap 1

Voor een betrouwbare ontvangst van een televisiesignaal moet de versterker zo dicht mogelijk bij de ontvangstantenne worden geïnstalleerd. In dit geval moet stroom worden geleverd via de coaxkabel van de feeder via de juiste isolatie.

Stap 2

Zorg ervoor dat de antenneversterker de mogelijkheid heeft om een adapter (voeding) aan te sluiten met een vermogen tot 10 watt. Dit is vooral belangrijk bij het aansluiten van de versterker op geïmporteerde televisietoestellen.

Stap 3

Let op de versterking van het apparaat. Bij een gemiddelde kabellengte tot 25 m, rekening houdend met mogelijke verliezen en signaalverzwakking, kies je best een apparaat met een versterking van 25-35 dB. Als de versterking te hoog is en de antenne slecht is afgestemd op de kabel, zullen er stevige rimpels op het scherm van het ontvangende apparaat verschijnen.

Stap 4

Zoek uit wat de ruisvloer van de antenneversterker is. Deze eigenschap moet aanzienlijk lager zijn dan het eigen ruisniveau van de tv-ontvanger.

Stap 5

Om uitzendingen in het meterbereik te ontvangen, kiest u een antenneversterker van het type UTDI-1, ontworpen voor 12 kanalen. Het heeft een ingebouwde voeding van 220 V. De signaalversterking van het apparaat is minimaal 12 dB.

Stap 6

Kies een speciale UHF-versterker als u ontvangers gebruikt die uitzendingen in het decimeterbereik bieden. Het moet direct op de tv-antennemast worden geïnstalleerd. Met een versterking van 14 dB kan zo'n apparaat met vertrouwen signalen van 20 tot 40 kanalen versterken.

Stap 7

Een van de parameters die belangrijk zijn voor signaalversterking is de diameter van de kabelisolatie. Als de lengte van de drop feeder aanzienlijk is, gebruik dan de kabel met de grootste isolatiediameter bij het aansluiten van de versterker. De antenneversterker maakt het gebruik van lange feeders mogelijk, wat bij afwezigheid van een versterker zou leiden tot een signaalverzwakking tot een niveau dat geen signaal van hoge kwaliteit mogelijk maakt.

Aanbevolen: