Contact Opnemen Met De Operator Life

Inhoudsopgave:

Contact Opnemen Met De Operator Life
Contact Opnemen Met De Operator Life

Video: Contact Opnemen Met De Operator Life

Video: Contact Opnemen Met De Operator Life
Video: Best season 3 operator | How to get Mil-Sim in warzone ? (Call Of Duty Cold War)#warzone 2024, April
Anonim

Life is een mobiele operator in Oekraïne, die sinds januari 2005 wordt vertegenwoordigd door Astelit. Om je eigen account, instellingen en tarieven te beheren, moet je mogelijk contact opnemen met een operator. Er zijn verschillende manieren om contact met hem op te nemen.

Contact opnemen met de operator Life
Contact opnemen met de operator Life

Het is nodig

  • - mobiele telefoon;
  • - Simkaart Leven.

instructies:

Stap 1

Installeer een simkaart van de operator Life in je telefoon om de operator te bellen. Kies het nummer 5433 op het toetsenbord van de telefoon, dan moet u de taal van het geluidsmenu selecteren, om de Oekraïense taal in te stellen, druk op 1, om de Russische taal in te stellen, druk op 2. Luister vervolgens naar de gesproken aanwijzingen aan het einde druk op het cijfer 5.

Stap 2

Luister totdat je op nummer 4 moet drukken, druk erop, luister naar de gesproken aanwijzingen en druk op 0. Wacht op communicatie met de Life-operator, blijf aan de lijn. De ondersteuningstelefoon werkt de klok rond. Om zonder problemen door te komen, kun je beter 's nachts bellen.

Stap 3

Gebruik een vaste telefoon om te communiceren met een operator wanneer u geen mobiele telefoon kunt gebruiken. Bel hiervoor met een vaste telefoon naar 0 800 20 5433. Bellen naar dit nummer is gratis in het vaste netwerk van Oekraïne.

Stap 4

Gebruik de online ondersteuningsservice als u op geen andere manier contact kunt opnemen met Life support. Volg hiervoor de link https://www.life.com.ua/index.php?area=general&lng=uk&page=1-3. Op deze pagina is er een dienst "Stel een vraag online", deze is zeven dagen per week beschikbaar van 7.00 tot 22.00 uur.

Stap 5

Om met de operator te communiceren, drukt u op de knop "Voedsel instellen". Als in plaats daarvan het bericht "Break" verschijnt, is de service tijdelijk tien tot twintig minuten niet beschikbaar. Gebruik in dat geval de dienst later of laat een vraag achter in het formulier "Uw suggesties" op dezelfde pagina.

Stap 6

Voer hiervoor uw e-mailadres, naam in, selecteer de categorie van het bericht uit de lijst, voer de tekst van het bericht in, de beveiligingscode, klik op de knop "Verzenden". U kunt binnen één tot drie dagen antwoord op uw vraag krijgen.

Aanbevolen: