Satellietfoto's Bekijken

Inhoudsopgave:

Satellietfoto's Bekijken
Satellietfoto's Bekijken

Video: Satellietfoto's Bekijken

Video: Satellietfoto's Bekijken
Video: Keek op de Week 68 - 6van6 - Weekspreek 2024, Mei
Anonim

Satellietfotografie van het aardoppervlak wordt gebruikt in verschillende praktische gebieden van menselijke activiteit - economisch en wetenschappelijk. In het internettijdperk heeft elke nieuwsgierige websurfer toegang tot dergelijke afbeeldingen. Het is waar dat je niet te veel van hen moet verwachten, maar de afstand van waaruit het onderzoek wordt gedaan is erg groot - tweeduizend kilometer van het aardoppervlak wordt beschouwd als een lage satellietbaan. Daarom worden satellietbeelden meestal gepresenteerd in het formaat van fotokaarten - dit is hun meest gevraagde toepassing.

Satellietfoto's bekijken
Satellietfoto's bekijken

instructies:

Stap 1

Als u satellietfoto's wilt vinden van een bepaald punt op het aardoppervlak (bijvoorbeeld uw huis), gebruikt u de populaire internetzoekmachine Google. Het heet Google. Maps en u kunt er komen door op de link "Kaarten" in de bovenste regel van de hoofdpagina van de zoekmachine te klikken.

Stap 2

Standaard wordt de fotoafbeelding op Google maps. Maps geopend in de kleinste schaal - dus het is handiger om naar het gewenste punt te navigeren. Gebruik de muis om de afbeelding naar de gewenste locatie te verplaatsen en vergroot deze vervolgens - verplaats de schuifregelaar aan de linkerrand van de fotokaart naar de plus. U kunt een fragment van een satellietfoto van het gebied opslaan met de knop "Afdrukken" links van de fotokaart.

Stap 3

De kaart van de planeet, bestaande uit satellietfoto's, kan worden gebruikt zonder toegang tot internet - de Google. Maps-service wordt gedupliceerd in een aparte applicatie genaamd Google. Earth. Als u op deze manier de voorkeur geeft aan fotokaarten, gebruik dan de link naar de gratis downloadpagina hieronder.

Stap 4

Afbeeldingen van fotokaarten worden om de paar jaar bijgewerkt en recentere, zij het veel minder gedetailleerde foto's van delen van het aardoppervlak zijn bijvoorbeeld te vinden op de website van NASA - de American National Aeronautics and Space Administration. De link naar de vereiste pagina van deze Engelstalige webbron staat in de lijst onder het artikel. Nadat u de pagina in de browser heeft geladen, typt u in het enige invoerveld de naam van de nederzetting in Latijnse letters en drukt u op Enter. Satellietfoto's worden hier gepresenteerd in afbeeldingen in normaal formaat, zodat u ze kunt opslaan zoals alle andere afbeeldingen van webpagina's.

Stap 5

Als u niet geïnteresseerd bent in specifieke geografische punten, maar in verse satellietbeelden van de gehele zichtbare schijf van de planeet of grote delen daarvan, moet u eens kijken op de websites van meteorologische diensten. Meteorologische monitoring vereist dagelijks oppervlakteonderzoek, zij het op kleine schaal. Hieronder staat ook een link naar een site met foto's van vijf meteorologische satellieten. Meestal worden daar zeer verse (gister) beelden van het aardoppervlak geplaatst.

Aanbevolen: