Gegevens Herstellen Na Formatteren

Inhoudsopgave:

Gegevens Herstellen Na Formatteren
Gegevens Herstellen Na Formatteren

Video: Gegevens Herstellen Na Formatteren

Video: Gegevens Herstellen Na Formatteren
Video: How to Recover Data After Formatting Hard Drive (2021) 2024, April
Anonim

Het formatteren van een harde schijf verschilt van het verwijderen van bestanden. Met dit laatste kunt u gegevens in korte tijd volledig herstellen. Tijdens het verwijderen verdwijnen de gegevens niet fysiek, terwijl de bestanden na het formatteren volledig op de media worden overschreven. Tijdens het proces wordt de bestandstabel opnieuw gemaakt, wat aangeeft dat het schijfoppervlak vrij is. Maar als er geen nieuwe inhoud is geschreven in plaats van de bestanden, is het mogelijk om ze te herstellen.

Gegevens herstellen na formatteren
Gegevens herstellen na formatteren

Noodzakelijk

Recuva, Pandora Recovery, Undelete Plus, PC Inspector File Recovery, PC Inspector smart recovery of de betaalde DiskInternals Uneraser-software

instructies:

Stap 1

Kies de data recovery-software die bij u past. Installeer het op uw computer. Voer het hulpprogramma van het programma uit.

Stap 2

Selecteer de schijf waarvan u de verloren gegevens wilt herstellen. Wanneer u het herstelprogramma start, verschijnt er een venster waarin u het bestandstype moet selecteren. Noteer hun kenmerken en locaties voordat u gaat formatteren. Voer de analyse uit. De gevonden bestanden worden weergegeven in het hoofdvenster dat wordt geopend. Het programma zal hun kwaliteit aangeven en het zal duidelijk worden of het de moeite waard is om ze te herstellen. Controleer degene die aan uw eisen voldoen.

Stap 3

Voer een scan uit en herstel de gevonden mappen en bestanden. Wacht even. Activeer de voorbeeldfunctie van de herstelde bestanden. Het is opgenomen in sommige programma's. Gebruik het om de inhoud van het document na herstel te controleren.

Stap 4

Recuva is geschikt voor gegevensherstel op de harde schijf thuis. Pandora Recovery bevat een speciale wizard om u te helpen bij het configureren van uw zoekopdracht, en is een beginnersvriendelijk hulpprogramma. Met het programma Undelete Plus kunt u alles automatisch doen, zodra u de benodigde schijf in het hoofdvenster selecteert, start het een filter om te zoeken naar gegevens die onlangs zijn verwijderd. PC Inspector File Recovery herstelt het volledige logische volume, werkt met FAT12/16/32 en NTFS-systemen. PC Inspector smart recovery herstelt grafische gegevens en werkt met geheugenkaarten en flashdrives van verschillende modellen. Koop een speciale sleutel voordat u het betaalde product DiskInternals Uneraser lanceert. Dit programma werkt zelfs met harde schijven van lage kwaliteit.

Stap 5

Controleer de herstelde gegevens. Start je computer opnieuw op. Maak kopieën van belangrijke documenten en materialen op verschillende schijven en media om te voorkomen dat ze later verdwijnen.

Aanbevolen: