Hoe Een Laptop Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop Te Repareren?
Hoe Een Laptop Te Repareren?

Video: Hoe Een Laptop Te Repareren?

Video: Hoe Een Laptop Te Repareren?
Video: How to FIX LAPTOP HINGE in Just 10 Minutes - EASY TUTORIAL 2024, April
Anonim

Laptops hebben een aantal voordelen ten opzichte van stationaire computers: lichtgewicht, draagbaarheid, de mogelijkheid om te werken waar het elektrische netwerk niet beschikbaar is. Tegelijkertijd leidt de noodzaak om een groot aantal elektronische componenten in een beperkt volume onder te brengen tot zwaardere bedrijfsomstandigheden (door slechte koeling) en vereist hogere kwalificaties voor laptopreparatie. Maar zelfs de gemiddelde gebruiker kan in sommige gevallen zijn laptop laten repareren.

Hoe een laptop te repareren?
Hoe een laptop te repareren?

Noodzakelijk

schroevendraaiers, koelpasta, borstel, pincet

instructies:

Stap 1

Zoek en download allereerst op internet de gebruiksaanwijzing, het apparaat en de demontage van uw laptop (servicemanual). De procedure voor het demonteren van laptops van verschillende fabrikanten is heel anders. Zonder dergelijke instructies kunt u het apparaat tijdens de demontage beschadigen. Dit geldt voor volledige demontage van de laptop. Het is niet nodig bij het vervangen van een harde schijf of RAM-modules. In dit geval volstaat het om de dekselschroeven van het betreffende compartiment los te draaien. Het vervangen van de laptop batterij is ook niet moeilijk. Het wordt in de regel op grendels gehouden.

Stap 2

Volledige demontage van de laptop is vereist als de laptop tijdens gebruik uitschakelt, omdat de reden hiervoor oververhitting van de laptop kan zijn, namelijk de processor en videokaart. De laptop wordt uitgeschakeld wanneer deze kritieke temperaturen bereikt om uitval van apparatuur te voorkomen. Om deze oorzaak weg te nemen, is het noodzakelijk om de koeler en het koellichaam van de processor stofvrij te maken, evenals het koelsysteem van de videokaart. In dit geval moet u een borstel en een stofzuiger gebruiken. Het is raadzaam om het thermische vet op de processor en op de videochip te vervangen. Verwijder oud thermisch vet. Breng een dunne laag koelpasta aan. Het dient om de warmte van de processor beter af te voeren. Als de laptop na het schoonmaken nog steeds uitgaat, is het raadzaam om contact op te nemen met een servicecentrum. Frequente oververhitting kan het moederbord beschadigen.

Stap 3

Als het besturingssysteem niet laadt, kunnen hardware- of softwareproblemen de oorzaak zijn. Maar in beide gevallen geeft Windows bij het opstarten een bericht weer dat sommige besturingssysteembestanden ontbreken of beschadigd zijn. Als het herstellen van de ontbrekende bestanden met behulp van de installatieschijf niet heeft geholpen, kan de reden liggen in een storing van de harde schijf of het RAM-geheugen. In dit geval moet u deze componenten testen met speciale programma's. Het is mogelijk om dit te doen zonder Windows op te starten, onder DOS.

Aanbevolen: