Doodt Smartphoneverslaving Ons?

Inhoudsopgave:

Doodt Smartphoneverslaving Ons?
Doodt Smartphoneverslaving Ons?

Video: Doodt Smartphoneverslaving Ons?

Video: Doodt Smartphoneverslaving Ons?
Video: VMblog 2021 Mega Series, Stratodesk Offers Expertise on the Topic of Hybrid Work 2024, Mei
Anonim

Smartphones zijn ontworpen om ons leven in alle opzichten gemakkelijker en beter te maken. Eindeloze informatie, de mogelijkheid om bijna overal ter wereld met een persoon te communiceren, navigatiefuncties - al deze voordelen omvatten een moderne smartphone, maar is het echt veilig?

Doodt smartphoneverslaving ons?
Doodt smartphoneverslaving ons?

SYLVIA, JOHN EN CAMEL

Wetenschappers vermoeden dat smartphones mensen kunnen doden en dat het aantal slachtoffers kan oplopen tot enkele duizenden per jaar. En hier is het geen kwestie van straling, die zich nu al op elke hoek herhaalt. Menselijke nalatigheid en domheid - vanaf hier kun je problemen verwachten. Een 23-jarige studente uit Spanje genaamd Sylvia besloot bijvoorbeeld een gedenkwaardige foto te maken om deze op een van de sociale netwerken te plaatsen. Het meisje klom op de brug, leunde tegen de reling, gooide haar hoofd achterover en was klaar om een nieuwe prachtige selfie te maken, maar kon het niet laten en vloog naar beneden. De dood van het meisje gebeurde op slag.

Het ergste is dat dit verre van een geïsoleerde dood is waarin een smartphone verschijnt. Young Specialist John werd vanuit zijn bedrijf op zakenreis gestuurd. John was nog nooit in Brazilië geweest en besloot daarom naar de plaatselijke dierentuin te gaan. Net als Sylvia besloot de jongeman een selfie te maken in een omhelzing met een kameel. Het resultaat is een afgebeten oorlel.

Dit zijn pogingen om op te vallen, te pronken, de aandacht te trekken. De moderniteit dicteert haar eigen, zij het belachelijke, maar de regels volgens welke foto's van dit soort het leeuwendeel van de lof verdienen onder vrienden. Helaas kunnen dergelijke experimenten met fotografie dodelijk zijn.

SMARTPHONES OP DE WEG

Het aantal ongevallen op de weg door onvoorzichtigheid van burgers, die op dat moment het nieuws wilden lezen of het volgende sms-berichtje typten, neemt elk jaar toe. Statistieken in Japan tonen aan dat 50% van de noodgevallen te wijten is aan smartphones.

Een persoon, ondergedompeld in het lezen van een e-book aan de telefoon of kijkend naar de foto van een vriend, verliest zijn concentratie en "lost zich los" van de buitenwereld. De meeste mensen denken dat ze meerdere dingen tegelijk kunnen doen - de weg oversteken of rijden en tegelijkertijd een bericht typen. Helaas, statistieken weerleggen dit.

Wetenschappers hebben berekend dat als de bestuurder tijdens het rijden een bericht typt, de kans dat hij niet naar huis terugkeert bijna 25 keer groter wordt. In de Verenigde Staten komen elk jaar meer dan 3.000 automobilisten om het leven alleen omdat ze tijdens het rijden telefoneren. De cijfers zijn behoorlijk beangstigend.

Psychiaters merken op dat kinderen die het grootste deel van hun tijd op hun smartphones doorbrengen, meer kans hebben op hyperactiviteit, verhoogde angst en langdurige depressie.

Uit dit alles volgt slechts één conclusie: je moet een echt leven leiden en proberen zo min mogelijk tijd te besteden aan gadgets zoals een smartphone.

Aanbevolen: