Hoe Installeer Ik Een Nieuwe Koeler?

Hoe Installeer Ik Een Nieuwe Koeler?
Hoe Installeer Ik Een Nieuwe Koeler?

Video: Hoe Installeer Ik Een Nieuwe Koeler?

Video: Hoe Installeer Ik Een Nieuwe Koeler?
Video: HOW TO Cooler Master Hyper 212 RGB Black Edition AM4 Install Guide 2024, April
Anonim

Voor een stabiele en snelle werking van de processor is koeling van de hoogste kwaliteit vereist. Controleer uw ventilator en u zult zien dat deze erg stoffig is, dat er stofdeeltjes tussen de radiateurvinnen zitten die de warmte-uitwisseling belemmeren, en als u met uw hand (alleen voorzichtig) de radiateur aanraakt, zorg er dan voor dat u verbrand, dus experts raden aan om koeler, nieuw en krachtiger te installeren.

Hoe installeer ik een nieuwe koeler?
Hoe installeer ik een nieuwe koeler?

Dus laten we een nieuwe koeler kopen voor de processor, kijken naar het type connector, materiaal van het koellichaam, verbindingsmethode, grootte en rotatiesnelheid. Meestal zijn de sockettypen van bestaande LGA775-moederborden voor Intel-processors en voor AMD-processors - Socket AM2 / AM2 +. Kies een goede koeler met de mogelijkheid om op alle soorten connectoren aan te sluiten. Wat bepaalt het geluid van de koeler? Over het toerental, het ontwerp van de waaier en de diameter van de ventilator. Er zijn koelers waarvan de rotatiesnelheid wordt geregeld door speciale sensoren op het moederbord die de temperatuur van de processor bewaken, de temperatuur van de processor stijgt, de snelheid neemt toe en het geluid neemt dienovereenkomstig toe. Op nieuwe computers wordt de koeler bij inactiviteit helemaal uitgeschakeld.

De grootte van de koeler heeft ook effect op het geluidsniveau, een grote koeler maakt minder geluid door een lager toerental, dus een kleine koeler zal meer geluid maken. Denk aan koelers met heatpipes en een koperen voet, dit type koeler is veel stiller dan de andere en bovendien wordt de processor door zo'n koeler veel efficiënter gekoeld. Maar met koelers met warmteafvoer, bestaande uit platen en warmtepijpen, kun je je processor volledig overklokken zonder geluid te maken, je processor met zo'n koeler zal altijd koud zijn, het is het beste om een koeler van dit type te installeren. Nou, als je helemaal van ruis af wilt, en je processor is altijd cool, dan zal een waterblok bij je passen, dit is een waterkoelsysteem, dat veel beter is dan een luchtblok. Krachtig systeem om de processor effectief te koelen.

Aanbevolen: