Een Telefoon Terugbrengen Naar De Winkel Voor Geld?

Inhoudsopgave:

Een Telefoon Terugbrengen Naar De Winkel Voor Geld?
Een Telefoon Terugbrengen Naar De Winkel Voor Geld?

Video: Een Telefoon Terugbrengen Naar De Winkel Voor Geld?

Video: Een Telefoon Terugbrengen Naar De Winkel Voor Geld?
Video: 1. Contant betalen - Lees en Schrijf! Geld en rekenen 2024, Mei
Anonim

Wanneer je een telefoon in een winkel koopt, kan het zijn dat je het soms niet naar je zin hebt, je hebt iets veel beters gevonden of het apparaat is defect. In ieder geval kunt u contact opnemen met de verkoper met een verzoek tot terugbetaling van de aankoop. In dit geval is het noodzakelijk om verschillende belangrijke punten in acht te nemen.

Een telefoon terugbrengen naar de winkel voor geld?
Een telefoon terugbrengen naar de winkel voor geld?

Noodzakelijk

  • - kassabon en kassabon;
  • - garantie kaart;
  • - het paspoort.

instructies:

Stap 1

Controleer bij het kopen van een telefoon de winkelvoorwaarden voor het retourneren van goederen. Veel verkopers stellen specifieke regels voor een dergelijk product. U kunt bijvoorbeeld een terugbetaling krijgen als het apparaat nooit is gebruikt en het zijn oorspronkelijke presentatie heeft behouden. Ontvang een aankoopbewijs en garantiekaart voor de gekochte telefoon. Als u dergelijke documenten wordt geweigerd, wordt het niet aanbevolen om een aankoop te doen, omdat de goederen in de meeste gevallen van slechte kwaliteit of kapot zijn.

Stap 2

Neem binnen 14 dagen vanaf de aankoopdatum van de telefoon contact op met de winkel met de goederen, bonnen, garantiekaart en paspoort. In de regel wordt de kwestie van het omwisselen van aankopen voor geld afgehandeld door een afzonderlijke medewerker, met wie hierover moet worden gecommuniceerd.

Stap 3

Wees beleefd en kalm, aangezien een groot deel van de beslissing zal worden genomen of de persoon je leuk vindt of niet. Als uw verzoek om terugbetaling wordt afgewezen, schrijft u een schriftelijke aanvraag gericht aan de directeur van het verkopende bedrijf.

Stap 4

Vermeld in uw schriftelijke claim alle factoren die u kunnen helpen om geld voor het artikel te krijgen. De basis om aan de eisen van de koper te voldoen, is bijvoorbeeld het onjuiste overleg van de verkoper over het product.

Stap 5

Vergeet niet uw woonadres te vermelden, waarop u binnen 10 dagen een schriftelijke reactie moet ontvangen ter motivering van de beslissing. Als besloten is om aan uw verzoek te voldoen, ga dan naar de winkel met alle documenten en telefoonnummer en krijg uw geld terug.

Stap 6

Schrijf een schriftelijke claim voor een terugbetaling voor uw telefoon als deze tijdens de garantieperiode kapot gaat. Dit recht wordt geregeld door artikel 18 van de wet van de Russische Federatie "Over de bescherming van consumentenrechten". De verkoper heeft het recht om de storing te onderzoeken om vast te stellen dat deze tot de garantiezaak behoort. Na een positieve uitslag heb je het recht om geld voor de telefoon te ontvangen of om te ruilen voor een nieuw model.

Aanbevolen: