Een Camera Terugsturen Naar Een Winkel

Inhoudsopgave:

Een Camera Terugsturen Naar Een Winkel
Een Camera Terugsturen Naar Een Winkel

Video: Een Camera Terugsturen Naar Een Winkel

Video: Een Camera Terugsturen Naar Een Winkel
Video: Geef jij een vuurtje aan een kind van 13 jaar? | Mensenkennis 2024, Mei
Anonim

Volgens de wet op de consumentenrechten kun je het gekochte product, inclusief de camera, binnen 14 dagen na de aankoopdatum zonder opgaaf van reden terugbrengen naar de winkel, als het niet is gebruikt. Bij u moet u het product zelf en een aankoopbewijs bij u hebben. U kunt de camera ook onder bepaalde andere voorwaarden retourneren.

Een camera terugsturen naar een winkel
Een camera terugsturen naar een winkel

instructies:

Stap 1

De reden voor het retourneren van de goederen is de aanwezigheid van een defect dat niet werd gevonden tijdens de eerste inspectie in de winkel toen de camera werd verpakt. Voorbeeld: vastzittende toetsen of knoppen, het niet kunnen gebruiken van een standaardfunctie en dergelijke. Het mag duidelijk zijn dat de storing niet is ontstaan als gevolg van gebruik (vooral misbruik), maar door toedoen van de fabrikant, vervoerder of winkel.

Stap 2

Als je een dergelijke storing hebt gevonden, ga je naar de winkel, samen met een volledige set gekochte apparatuur (camera, instructies en documenten, draden en schijven) en een bon. Geef de kern van uw probleem aan, demonstreer de storing. Je krijgt je geld terug of je krijgt een andere camera van hetzelfde model.

Stap 3

Als de camera in goede staat verkeert en niet is gebruikt, kunt u deze binnen twee weken na de aankoopdatum terugbrengen naar de winkel op vertoon van een ontvangstbewijs. Je krijgt je geld terug voor de apparatuur.

Stap 4

Bij teruggave op de dag van aankoop wordt het geld per cheque teruggegeven aan de koper door de kassier van de winkel. In dit geval moet de cheque worden ondertekend door het hoofd van de organisatie of zijn plaatsvervanger. Voor het bedrag van de terugbetaling wordt een akte opgesteld in de vorm van KM-3, goedgekeurd door het decreet van het Staatsstatistiekencomité van Rusland.

Stap 5

Terugbetalingen vinden niet plaats op de dag van aankoop of bij verlies van de kassabon wordt het geld bij een uitgaande contante bestelling teruggestort aan de hoofdkassa. Basis is een schriftelijke aanvraag van de koper in welke vorm dan ook en een identiteitsbewijs (paspoort). In het geval dat een defecte camera wordt vervangen door een werkende (en geen restitutie), neemt de verkoper het oude product van u over en verkoopt een nieuwe.

Aanbevolen: