Muziek Afspelen Op Je Telefoon

Inhoudsopgave:

Muziek Afspelen Op Je Telefoon
Muziek Afspelen Op Je Telefoon

Video: Muziek Afspelen Op Je Telefoon

Video: Muziek Afspelen Op Je Telefoon
Video: Hoe je muziek op je telefoon kan downloaden 2024, Mei
Anonim

Een moderne mobiele telefoon kan melodieën afspelen in MIDI-, AMR- en MP3-formaten, maar kan niet worden gebruikt als een muziekinstrument voor realtime spelen. Toepassingen van derden helpen deze situatie te corrigeren.

Muziek afspelen op je telefoon
Muziek afspelen op je telefoon

instructies:

Stap 1

Op telefoons met een numeriek toetsenbord zijn twaalf toetsen (tien cijfers, een sterretje en een hekje) voldoende om binnen één octaaf te spelen. Als je zo'n machine hebt, installeer dan de JPianinho Java-applicatie erop. De telefoontoetsen in dit programma hebben het volgende doel: cijfers van 1 tot 9 - noten, asterisk - vlak, hekje - scherp, 0 - octaaf nul, verticale pijlen - selectie van de toets, horizontale pijlen - selectie van duur in milliseconden.

Stap 2

Als het apparaat de Java-standaard ondersteunt, maar het scherm is aanraakgevoelig, is het veel handiger om het als muziekinstrument te gebruiken - het aantal octaven zal toenemen. Gebruik hiervoor het programma QPiano. Na het starten wordt een fragment van het pianotoetsenbord weergegeven waarop u als een echt toetsenbord kunt spelen. Touch-telefoons op basis van Symbian- en Bada-platforms zijn achterwaarts compatibel met J2ME, dus het opgegeven programma werkt ook op hen.

Stap 3

Sommige versies van QPiano werken ook op telefoons zonder touchscreen, maar met een alfabetisch toetsenbord. In dit geval geven de virtuele sleutels aan welke fysieke sleutels daarmee overeenkomen. Door het ontbreken van toetsen, zelfs op het alfabettoetsenbord, kunnen niet alle noten die op het scherm worden weergegeven, worden gespeeld.

Stap 4

Java-programma's werken relatief langzaam wanneer ze op Symbian-telefoons worden uitgevoerd. Als uw telefoon met dit besturingssysteem aanraakgevoelig is en u niet tevreden bent met de snelheid van de QPiano-applicatie, installeer dan het Pocket Piano-programma. Het voordeel is de aanwezigheid van een flexibeler systeem van instellingen, evenals de functie om het spel in realtime op te nemen.

Stap 5

Er zijn ook programma's die van je telefoon een piano maken voor iOS-liefhebbers. Er zijn er verschillende, bijvoorbeeld Virtuoso Piano Free, "Piano". En als je tevreden bent met de betaalde apps, probeer dan onder andere Piano*, Real Piano Pro, Fun Piano.

Stap 6

De ontwikkelaars van software-emulators van de piano en gebruikers van het Android-platform worden niet over het hoofd gezien. Voor dit besturingssysteem zijn programma's zoals My Piano, My Piano Assistant, Angel Piano, Mini Piano, xPiano, Little Piano, Piano Instructor Lite gemaakt. Ze verschillen van elkaar in het aantal octaven en een reeks functies - gebruik ze allemaal om de beurt en kies de meest geschikte voor u.

Aanbevolen: