Hoe Kies Je Een Studiomicrofoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Studiomicrofoon?
Hoe Kies Je Een Studiomicrofoon?

Video: Hoe Kies Je Een Studiomicrofoon?

Video: Hoe Kies Je Een Studiomicrofoon?
Video: Home Studio Microfoon van €28 vs €10.000 - welke klinkt beter? 2024, April
Anonim

Het belangrijkste doel van een studiomicrofoon is, net als elke andere, om een audiosignaal om te zetten in een elektrisch signaal. Het is noodzakelijk dat hij dit zo nauwkeurig mogelijk doet. Bij het verwerken van geluid zal een gekwalificeerde operator in staat zijn om de onvolkomenheden in het geluid van een stem of instrument te verwijderen en de voordelen te benadrukken. Maar hij zal niets kunnen doen met een onnauwkeurig signaal, daarom moet u bij het kiezen op deze indicator letten.

Hoe kies je een studiomicrofoon?
Hoe kies je een studiomicrofoon?

instructies:

Stap 1

Bepaal wat je precies gaat schrijven. Studiomicrofoons kunnen vocaal en instrumentaal zijn, met verschillende vereisten. Elk van hen moet overeenkomen met het gewenste frequentiebereik. Bij instrumentale microfoons is de situatie wat eenvoudiger - meestal geeft de documentatie aan voor welk instrument het bedoeld is. Kijk daarom eerst naar je paspoort. Dit kan in de winkel of op de website van de fabrikant. Het tweede verdient de voorkeur, want zelfs in gerenommeerde speciaalzaken met een groot assortiment is het niet altijd mogelijk om iets te vinden dat bij jou persoonlijk past. Selecteer een microfoon via internet op parameters en kijk waar u deze kunt kopen.

Stap 2

Let op bandbreedte en lineariteit. De eerste parameter moet in het paspoort worden vermeld. Met betrekking tot lineariteit moet de terugslag hetzelfde zijn over de gehele reproduceerbare frequentieband, zonder scherpe pieken en dalen. Meestal wordt lineariteit in het paspoort weergegeven in de vorm van een grafiek. Het maximale lineaire gedeelte moet overeenkomen met de stemfrequenties voor een stemmicrofoon of de frequentieband van het instrument dat wordt opgenomen. In dit geval moet ook rekening worden gehouden met boventonen, zodat de bandbreedte iets breder zou moeten zijn. Lintmicrofoons hebben de hoogste lineariteit. Maar ze zijn vrij kwetsbaar en ook gevoelig voor schokken. In studioomstandigheden maakt dit niet veel uit, maar met deze omstandigheid moet rekening worden gehouden. Het nadeel van electret en condensator studiomicrofoons is dat ze een extra voeding nodig hebben. Ze introduceren ook wat lawaai.

Stap 3

Overweeg de thermische ruisfactor. Hun niveau wordt aangegeven in de documentatie in decibel. Hoe minder ruis de microfoon introduceert, hoe beter. Er mogen geen resonantiepunten zijn in de frequentieband waarin de microfoon zal worden gebruikt. Dit moet ook op het paspoort worden vermeld. De aanwezigheid van out-of-band resonantiepunten is toegestaan, die later door de equalizer worden weggenomen. Ze zitten misschien helemaal niet in de opnamestrip.

Stap 4

Voor een studiomicrofoon zijn het richtingspatroon, weerstand tegen wind en andere weersomstandigheden praktisch niet relevant. Gevoeligheid maakt niet zoveel uit, aangezien er microfoonversterkers worden gebruikt. Daarom wordt bij studio-opnames vaak de voorkeur gegeven aan condensator- en lintmicrofoons.

Stap 5

Koop alleen studiomicrofoons van gerenommeerde fabrikanten. Ze kunnen behoorlijk duur zijn, maar alleen dan weet je zeker dat de microfoon voldoet aan de specificaties die in de documentatie staan vermeld. In dit geval is namaak bijna een straf.

Aanbevolen: