Hoe Maak Je Een Radar?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Radar?
Hoe Maak Je Een Radar?

Video: Hoe Maak Je Een Radar?

Video: Hoe Maak Je Een Radar?
Video: Webinar Dekker Watersport: Werking van Radar 2024, April
Anonim

Met de vaardigheden om met microcontrollers te werken, kan de radar onafhankelijk worden gemaakt met behulp van microcircuits, een set draden, een infraroodsensor en andere apparaten. U moet ook een diagram hebben voor verdere montage.

Hoe maak je een radar?
Hoe maak je een radar?

Noodzakelijk

vaardigheden in het werken met radiotechniek en microcontrollers

instructies:

Stap 1

Gebruik het volgende diagram om zelf een korteafstandsradar te maken. Gebruik hiervoor een standaard spanningsregelaar, een infraroodsensor, een microcontroller van het juiste type, een kristalresonator van 4 of 8 megahertz, een condensator, een schakelaar, een dertig-pins connector, 5 triggers van het overeenkomstige type, een breadboard, een set gereedschappen voor het werken met draden, soldeer, 30 draads AWG, 36 indicatoren, soldeerbout.

Hoe maak je een radar?
Hoe maak je een radar?

Stap 2

U kunt al deze apparaten kopen bij speciale verkooppunten van radioapparatuur. Je hebt ook microcontroller-vaardigheden nodig. Als je er geen hebt, kun je het diagram gewoon niet lezen.

Stap 3

Maak een radarchip met behulp van de afbeelding van de bovenstaande link. Monteer daarna het apparaat. Kies een geschikte behuizing en boor hierin 36 gaten voor de indicatoren. Nadat het radarcircuit klaar is, steekt u elk van zijn draden door het gat in de wand van de behuizing. Sluit de infraroodsensor en stroombron aan op dit apparaat, vorm de antenne en ga naar het softwaregedeelte.

Stap 4

Voer servobesturing uit in de vorm van interrupts en timers. Genereer een 50 hertz-signaal en ga vervolgens naar het LED-weergaveapparaat. Deze indicatoren worden aangepast met behulp van triggers. Configureer het systeem om deze gegevens bij te werken en geef deze vervolgens weer met een infraroodsensor.

Stap 5

Gebruik ook een converter om de spanning te bepalen. Een meer gedetailleerd werkingsschema van dergelijke apparaten wordt behandeld in speciale literatuur. Test uw apparaat, probeer bij storingen de onderdelen van het bord te vervangen.

Aanbevolen: