Hoe Twee Netwerkkaarten Te Combineren

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Netwerkkaarten Te Combineren
Hoe Twee Netwerkkaarten Te Combineren

Video: Hoe Twee Netwerkkaarten Te Combineren

Video: Hoe Twee Netwerkkaarten Te Combineren
Video: How to combine two internet connections 2024, Mei
Anonim

Om een lokaal netwerk voor twee computers te creëren, verbinden gebruikers gewoonlijk de netwerkkaarten van beide pc's. Deze methode is best handig, omdat er geen extra apparaten nodig zijn om deze te implementeren.

Hoe twee netwerkkaarten te combineren
Hoe twee netwerkkaarten te combineren

Noodzakelijk

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Dergelijke lokale netwerken worden meestal gemaakt om synchrone toegang tot internet vanaf twee computers te configureren. Merk ook op dat deze methode ook geschikt is voor laptop + pc en laptop + laptop-paren.

Stap 2

Je hebt drie netwerkkaarten nodig om synchroon te internetten, dus zorg voor een extra. Als de rol van router en server wordt vervuld door een desktopcomputer, koop dan een kaart in PCI-formaat. In het geval van een laptop + laptop bundel heb je een USB-LAN adapter nodig.

Stap 3

Sluit een tweede netwerkadapter aan op je computer of laptop. Sluit het ene uiteinde van de kabel erop aan. Het andere uiteinde moet respectievelijk worden aangesloten op de netwerkadapter van de tweede computer.

Stap 4

In dit geval hebt u al een lokaal netwerk, maar om toegang te krijgen tot het wereldwijde netwerk, moet u enkele parameters van de netwerkkaarten configureren.

Stap 5

Zet je computer aan die verbonden is met internet als je dat nog niet hebt gedaan. Deze verbinding is waarschijnlijk al geconfigureerd. Open vervolgens de eigenschappen ervan, vervolgens het menu "Toegang" en schakel vervolgens de functie in met de naam "Sta andere computers op het netwerk toe deze verbinding op internet te gebruiken". Sla nu uw instellingen op.

Stap 6

Vervolgens ga je naar de eigenschappen van de netwerkkaart die op de tweede computer is aangesloten. Selecteer eerst het internetprotocol TCP/IP (v4), ga naar de instellingen voor dit protocol. Stel voor deze netwerkkaart het statische netwerkadres in: 85.85.85.1. Hiermee is de installatie van de eerste pc voltooid.

Stap 7

Navigeer naar een soortgelijk venster op de tweede pc/laptop. U moet de volgende waarden invoeren die in feite volgen uit de instellingen van de vorige netwerkkaart: - 85.85.85.2 - IP; - 255.0.0.0 - subnetmasker; - 85.85.85.1 - voorkeurs-DNS-server; - 85.85. 85.1 - standaard gateway.

Stap 8

Vervolgens blijft het om de instellingen op te slaan en ervoor te zorgen dat beide computers toegang hebben tot internet.

Aanbevolen: