Meerdere Foto's Combineren

Inhoudsopgave:

Meerdere Foto's Combineren
Meerdere Foto's Combineren

Video: Meerdere Foto's Combineren

Video: Meerdere Foto's Combineren
Video: Meerdere Foto's Samenvoegen in Photoshop. 2024, April
Anonim

Fotograferen is geen lastige klus. Maar soms passen niet alle foto's bij ons: of de verre achtergrond is niet geschikt, of er ontbreekt iets. Dit is waar we ons wenden tot Photoshop, bewerken, tweaken, wat effecten toevoegen. Maar de mogelijkheden van Photoshop zijn hier niet toe beperkt, je kunt het ook gebruiken als alles op de foto bij je past. Vandaag zullen we proberen twee foto's in één te combineren met Photoshop CS4, en deze foto's kunnen zelfs verschillende formaten hebben. Volg onze stapsgewijze instructies.

Meerdere foto's combineren
Meerdere foto's combineren

Het is nodig

Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Ga naar Photoshop. Selecteer het tabblad "Bestand", klik op "Openen". U zou het venster "Map" moeten zien openen.

Stap 2

Selecteer in de "Folder" het bestand met de eerste foto die moet worden gekoppeld. Klik vervolgens op "Openen". De door u gekozen afbeelding moet voor bewerking in Photoshop worden geladen.

Stap 3

Laad de tweede foto op dezelfde manier: "Bestand" - "Open" - "Map".

Stap 4

Plaats foto's in aangrenzende vensters. Ga hiervoor als volgt te werk: "Venster" - "Rangschikken" - "Horizontaal".

Stap 5

Begin met het verbinden van foto's, selecteer hiervoor de actie "Verplaatsen" op de werkbalk.

Stap 6

Actie. Houd een foto ingedrukt met de linkermuisknop en sleep deze naar een andere. Je zult eindigen met de ene foto over de andere heen gelegd.

Stap 7

Open het tabblad "Lagen" (aan de rechterkant van het scherm), daar moet u "Achtergrond" selecteren door erop te klikken met de muis. U ziet het venster "Nieuwe laag", klik op de knop "Ja" om de naam van de laag te wijzigen. Klik nu op "Laag 1" (bevindt zich boven de achterste laag). Selecteer "Vrije transformatie" op de werkbalk, u kunt het selecteren door op de "Ctrl + T"-toetsen te drukken.

Stap 8

Bepaal welke foto je actief zal hebben, die je aan een andere aanpast. Er verschijnt een kader voor bewerking rond de foto die u gaat bewerken. Houd de "Shift"-toets ingedrukt en verklein de foto, maak hem groter, lager, korter of langer. Pas de actieve foto aan zodat deze overeenkomt met een andere foto. Wanneer de afmetingen van de foto overeenkomen, drukt u op "Enter".

Stap 9

Maak de verbindingslijn van de afbeeldingen onzichtbaar. Selecteer hiervoor "Laag 1" en klik op het pictogram "Laagmasker toevoegen". Een pictogram "Maskerlaag" zou naast laag 1 moeten verschijnen. Selecteer op de werkbalk "Gradient", selecteer het kleurtype "Zwart, Wit".

Stap 10

Houd de "Shift"-toets ingedrukt, trek een lijn vanaf het begin van de verbinding van de beelden naar beneden, bepaal zelf de afstand. Nu is de verbindingslijn van de afbeeldingen onzichtbaar. Experimenteer door schoten te verbinden!

Aanbevolen: