Waarom De Wasmachine Niet Goed Wast?

Inhoudsopgave:

Waarom De Wasmachine Niet Goed Wast?
Waarom De Wasmachine Niet Goed Wast?

Video: Waarom De Wasmachine Niet Goed Wast?

Video: Waarom De Wasmachine Niet Goed Wast?
Video: Wasmachine centrifugeert niet goed: 5 mogelijke oorzaken | BlueMovement 2024, Mei
Anonim

Soms zijn er gevallen waarin de wasmachine zijn functies niet goed aankan - vlekken blijven op kleding, witte dingen worden grijs. Dus, wat kunnen de redenen zijn voor de verslechtering van de kwaliteit van het wassen van de was in de wasmachine.

Waarom de wasmachine niet goed wast?
Waarom de wasmachine niet goed wast?

Een veelvoorkomende reden voor wassen van slechte kwaliteit in een wasmachine

Wasmiddel is vaak de oorzaak van wasgoed van slechte kwaliteit. Waspoeder moet speciaal zijn ontworpen voor automatische wasmachines. Dit moet op de verpakking staan. De keuze van de fabrikant van het product is niet minder belangrijk. Als de wasmachine het wassen niet aankan, is misschien het veranderen van de fabrikant van het poeder de oplossing voor het probleem.

Een andere veelvoorkomende oorzaak van een slechte machinewas is het gebruik van de verkeerde hoeveelheid wasmiddel. Fabrikanten van waspoeders geven op de verpakking de optimale dosering voor het wassen aan. Als deze dosis niet wordt gevolgd, kan het resultaat teleurstellend zijn. Een te lage dosering zal het wasgoed niet goed wassen en een grote hoeveelheid poeder zal leiden tot witte vlekken en strepen op de stof.

Bovendien moet u bij hard water de hoeveelheid wasmiddel iets verhogen en bij zacht water juist verlagen.

Controleer goed of je de wasmodus correct hebt ingeschakeld. U wast misschien items die een bepaalde routine vereisen, samen met andere items. Vergeet ook niet dat er vlekken zijn die met geen enkel poeder worden verwijderd. Dingen met sterke vervuiling moeten vooraf worden gereinigd met vlekkenverwijderaars of naar de stomerij worden gebracht.

Witte vlekken op kleding kunnen ook ontstaan door het vooraf wassen van dingen. Veel huisvrouwen die vettige vlekken willen verwijderen, gebruiken bijvoorbeeld afwasmiddel. Ze brengen het gelijkmatig op de vlek aan en sturen de kleding naar de was met een extra toevoeging van poeder aan de lade. Als gevolg hiervan vormt zich een grote hoeveelheid schuim van het afwasmiddel en verschijnen er witte vlekken op de artikelen. Deze methode kan worden gebruikt, maar voor het wassen in de machine moet het wasmiddel van de stof worden gespoeld.

Gewone schimmel kan de boosdoener zijn voor dingen die vuil blijven na het wassen. Nadat het zich op de wanden van de trommel heeft gevormd, kan het in het weefsel eten. Daarom moet u na elke wasbeurt de auto drogen - houd de luikdeur op een kier.

Gebreken in de werking van de wasmachine als oorzaak van slechte kwaliteit wassen

Slecht gewassen dingen kunnen wijzen op eventuele tekortkomingen in de werking van de wasmachine. Bij slechte waterverwarming zal bijvoorbeeld aanzienlijke vervuiling van het oppervlak van de stof niet worden verwijderd. Als het verwarmingselement, dat verantwoordelijk is voor het handhaven van het temperatuurregime van het wassen, kapot gaat, is er mogelijk helemaal geen waterverwarming.

In het geval dat het water warm wordt, maar na het wassen vlekken en vuile vlekken op dingen verschijnen, kan de oorzaak slijtage zijn aan de trommellagers, waarbij vet in de tank van de machine stroomt.

Als er vet op kleding komt van versleten lagers van de wasmachine, laat het vage donkere vlekken achter, die dan heel moeilijk te verwijderen zijn.

Om te bepalen waarom de machine dingen niet goed wast, kijk je hoe de trommel draait tijdens het wassen. Als het zwak draait of helemaal niet werkt, hoeft u niet te praten over de goede kwaliteit van de was.

Als u vermoedt dat er een storing is in uw wasmachine, neem dan tijdig contact op met de serviceafdeling. Gekwalificeerde vakmensen zullen diagnostiek uitvoeren, de oorzaak bepalen die een negatieve invloed heeft op de kwaliteit van de was en ook de nodige reparaties uitvoeren.

Om ervoor te zorgen dat de wasmachine u lang van dienst is en goed met zijn functies omgaat, moet u de aanbevelingen voor de werking volgen die zijn vermeld in de instructies voor het product.

Aanbevolen: