Hoe Te Bepalen Of Een Telefoon Is Gecertificeerd

Inhoudsopgave:

Hoe Te Bepalen Of Een Telefoon Is Gecertificeerd
Hoe Te Bepalen Of Een Telefoon Is Gecertificeerd

Video: Hoe Te Bepalen Of Een Telefoon Is Gecertificeerd

Video: Hoe Te Bepalen Of Een Telefoon Is Gecertificeerd
Video: 5 SNELLE TIPS OM JE TELEFOON AAN TE PASSEN - Tutorial - TechTime 2024, April
Anonim

Bij aankoop is het erg belangrijk om te controleren of de mobiele telefoon voldoet aan de normen die in uw land worden gesteld. Elk gecertificeerd mobiel apparaat heeft speciale servicestickers die het onderscheiden van vervalsingen.

Hoe te bepalen of een telefoon is gecertificeerd
Hoe te bepalen of een telefoon is gecertificeerd

Noodzakelijk

Toegang tot internet

instructies:

Stap 1

Verwijder de batterij uit het mobiele apparaat en controleer op de CCC- en Rostest-logostickers. Zorg er bij het kopen ook voor dat u de verkoper om een licentie vraagt om mobiele apparaten van deze fabrikant te verkopen. Als hij om welke reden dan ook weigert om het aan u te geven, koop de telefoon dan niet in deze winkel.

Stap 2

Het is net zo belangrijk om te controleren of de IMEI-code die in het telefoonsysteem is geschreven, overeenkomt met de garantiekaart en de servicesticker op de verpakking.

Stap 3

Kies in de standby-modus van het apparaat een combinatie van tekens * # 06 # en lees aandachtig de weergegeven identifier. Controleer of deze overeenkomt met de waarde die op de sticker onder de batterij staat, indien aanwezig. Open de garantiekaart, waar meestal kleine rechthoekige stickers van de IMEI van mobiele apparaten op zijn geplakt, en controleer of ze overeenkomen. Dezelfde sticker zit op de garantiekaart.

Stap 4

Als je al een mobiele telefoon hebt gekocht, controleer dan het IMEI-nummer met behulp van speciale online services die beschikbaar zijn op internet, bijvoorbeeld https://www.numberingplans.com/ (registratie is optioneel).

Stap 5

Ga naar het menu Hulpmiddelen voor nummeranalyse aan de linkerkant van de pagina, selecteer Analyse van IMEI-nummers in de lijst met hulpmiddelen die verschijnt. Voer uw mobiele telefoon-ID in het formulier in dat op het scherm verschijnt. Houd er rekening mee dat dit moet gebeuren volgens onderstaand schema.

Stap 6

Zorg ervoor dat de identifier die u hebt ingevoerd correct is en klik vervolgens op de Analyse-knop of de Enter-toets terwijl u op de pagina bent met de geregistreerde IMEI van uw mobiele telefoon. Wacht tot de pagina is geladen en bekijk de beschikbare gegevens over uw telefoon in de rechterhoek van het venster. Als ze overeenkomen, is uw telefoon waarschijnlijk origineel.

Stap 7

Als er niets is gevonden voor uw identiteitsbewijs, controleer het dan nogmaals. Als het resultaat weer hetzelfde is, geeft dit aan dat u een nep mobiel apparaat gebruikt.

Aanbevolen: