Hoe Een Antenne Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Antenne Te Repareren?
Hoe Een Antenne Te Repareren?

Video: Hoe Een Antenne Te Repareren?

Video: Hoe Een Antenne Te Repareren?
Video: How to Repair and Fix Broken RC Antenna DIY 2024, Mei
Anonim

U wordt toch geconfronteerd met een situatie waarin de tv lijkt te werken, maar van tijd tot tijd begint het beeld te verdwijnen, verschijnt er een onaangename rimpeling of worden sommige kanalen gewoon niet uitgezonden. Dergelijke verslechtering treedt vaak op bij slecht weer: onweer, regen of wind. Als je buren alles in orde hebben met de tv, en de provider zegt dat er geen problemen zijn van zijn kant, dan moet je de antenne controleren. Het probleem zit hem toch juist daarin.

Hoe een antenne te repareren?
Hoe een antenne te repareren?

Noodzakelijk

Bouten, schroevendraaier, isolatietape

instructies:

Stap 1

Sla om te beginnen het nodige gereedschap in: een mes, een tang en een schroevendraaier. Welke procedures u ook moet uitvoeren, u kunt gewoon niet zonder deze set. Bedenk nu hoe lang uw antenne u heeft gediend. Is dit een kamertoestel, dan is de levensduur niet zo belangrijk, maar in het geval van een buitenantenne verandert de situatie. Onder invloed van externe factoren (vorst, hitte, regen, mist) verliest de televisiekabel geleidelijk zijn eigenschappen en wordt zijn isolerende omhulling vernietigd, waardoor verschillende soorten storingen kunnen optreden. Bovendien worden bout- en moerbevestigingen blootgesteld aan schadelijke effecten. Ze worden geoxideerd, waardoor de dichtheid van de verbindingen zwakker wordt, waardoor het contact verslechtert.

Stap 2

Als je tv-antenne gemaakt is met een mast, heb je wat meer moeite, maar niets is onmogelijk. Plaats de mast eerst voorzichtig op de vloer of op de grond. Let op de spanning op de kabel zodat deze niet te sterk wordt. Inspecteer vervolgens de tv-antenne: controleer de plaatsen waar de kabel aan de verdeelkast is bevestigd, evenals de bevestigingen van de antennehoorns. Als u enkele losse bouten opmerkt, verwijdert u deze en vervangt u ze door nieuwe.

Stap 3

Als er een defect wordt gevonden op de plaatsen waar de televisiekabel is bevestigd, ga dan als volgt te werk. Als u merkt dat de rest van de kabel in goede staat is, knip dan het onbruikbare stuk af, strip het resulterende uiteinde voorzichtig en zet het goed vast met nieuwe bouten. Als u tijdens de kabelinspectie scheuren, breuken, blootliggende mantel of breuken aantreft, moet u de kabel vervangen. Als er maar een paar van dergelijke plaatsen zijn en de rest van de kabel in goede staat is, kunt u deze repareren. Wikkel bijvoorbeeld de defecte delen van de kabel in met isolatietape.

Stap 4

Na een grondige inspectie en reparatie de mast weer omhoog brengen en de tv aanzetten. Als de ontvangst is verbeterd, hebben je acties gewerkt. Maar onthoud dat tv-antennes, net als elk ander item, niet eeuwig kunnen meegaan.

Aanbevolen: