Hoe Maak Je Achtergrondtracks

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Achtergrondtracks
Hoe Maak Je Achtergrondtracks

Video: Hoe Maak Je Achtergrondtracks

Video: Hoe Maak Je Achtergrondtracks
Video: How I Make My Backing Tracks | Tutorial for Guitarists | Software I Use 2024, Mei
Anonim

Min één of min fonogram - instrumentale begeleiding opgenomen op een elektronisch verwijderbaar medium (schijf, flashkaart of andere). Het bevat een opname van de partijen van alle instrumenten, in sommige gevallen de achtergrondzang, maar de hoofdzang is uitgesloten.

Hoe maak je achtergrondtracks
Hoe maak je achtergrondtracks

instructies:

Stap 1

Het opnemen van een achtergrondtrack impliceert de aanwezigheid van een voltooide partituur, gespeeld of opgenomen in bladmuziek. Een fonogram wordt opgenomen door middel van sampling (een set van onderdelen met samples van elektronische instrumenten) of door live optredens van muzikanten. Deze keuze moet ook in de voorbereidende fase gemaakt worden.

Stap 2

Neem de drumpartij op. In het geval van sampling, selecteert u eenvoudig drumgeluiden uit de bibliotheek. Overlaad de partij niet met sonore hi-hats, ze zullen de melodie en akkoorden overstemmen. Een "live" muzikant zal begrijpen hoe hij zelf moet spelen, je kunt hem slechts enkele nuances laten zien en vervangende microfoons die op de versterker zijn aangesloten voor de installatie. Bevestig de microfoon die op de computer is aangesloten op de luidspreker. Druk op de opnameknop en vraag om het spel te spelen.

Stap 3

De volgende stap is de baspartij. Ze hoeft niet overdreven virtuoos te zijn, behalve voor solomomenten. Onthoud dat het ontwerp van live-instrumenten die deze functie uitvoeren, verhindert dat ze snelle passages uitvoeren.

Stap 4

In de volgende fase worden de echo's opgenomen, de belangrijkste orkestratie, van lage frequenties tot middentonen en hoge tonen. Instrumentale begeleiding moet enigszins gedempt zijn om tijdens de uitvoering van de stem niet naar voren te komen. Gebruik niet te veel lekkernijen en zijthema's, schakel van tijd tot tijd instrumenten uit van het muzikale weefsel.

Aanbevolen: