Hoe De Wettigheid Van Een Mobiele Telefoon Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Wettigheid Van Een Mobiele Telefoon Te Controleren?
Hoe De Wettigheid Van Een Mobiele Telefoon Te Controleren?

Video: Hoe De Wettigheid Van Een Mobiele Telefoon Te Controleren?

Video: Hoe De Wettigheid Van Een Mobiele Telefoon Te Controleren?
Video: Hoe het gebruik van je mobiele telefoon je gezondheid beïnvloedt 2024, April
Anonim

De markt voor mobiele telefoons groeit elk jaar in een enorm tempo. Miljoenen mensen kopen mobiele telefoons, zowel op internet als in gespecialiseerde winkels en mobiele winkels. Maar op dit moment, bij de aankoop van een mobiele telefoon, kan men er niet helemaal zeker van zijn dat deze legaal is.

Hoe de wettigheid van een mobiele telefoon te controleren?
Hoe de wettigheid van een mobiele telefoon te controleren?

instructies:

Stap 1

Pas op voor vervalsingen van Chinese mobiele telefoons. Op het eerste gezicht is het vrij moeilijk om ze van het origineel te onderscheiden, maar bij nader inzien valt meteen op dat je een kopie in handen hebt, en van een nogal lage kwaliteit. Onthoud dat dergelijke telefoons bekend staan om hun slechte bouwkwaliteit, onstabiele werking, gebrek aan Russificatie en dat sommige functies mogelijk ontbreken in hun menu. Ook gaan Chinese namaaktelefoons nogal eens kapot.

Stap 2

Onderzoek het telefoonhoesje en bestudeer het label van de fabrikant. Vergeet niet dat sommige Chinese 'fly-by-night'-bedrijven namen gebruiken die vergelijkbaar zijn met die van 's werelds meest bekende merken wanneer ze niet-originele mobiele telefoons uitbrengen. Het verschil kan één letter zijn. Als je onoplettend naar je telefoon kijkt, kun je voor zo'n truc vallen en een product van lage kwaliteit kopen. Een van de kenmerken van dergelijke mobiele apparaten is ook hun lage prijs (tot 70%), in vergelijking met de originele apparaten.

Stap 3

Koop alleen gecertificeerde mobiele telefoons. Vergeet niet dat mobiele telefoons in het buitenland meerdere malen goedkoper zijn dan in Rusland. Volg daarom bij het kopen van een telefoon niet het voorbeeld van een verkoper die een prijs aanbiedt die heel anders is dan de marktprijs. Zo'n telefoon kan illegaal in Rusland worden geïmporteerd en heeft problemen met Russification en firmware. dergelijke apparaten worden opnieuw geflashed in handwerkateliers. Er kan ook een onstabiele verbinding met de operator zijn en de telefoon "bevriezen" tijdens het gebruik. Om dit soort problemen te voorkomen, controleert u op de Rostest-emblemen, die op een gecertificeerde mobiele telefoon aanwezig moeten zijn.

Stap 4

Let bij het kopen van een telefoon op het samenvallen van de IMEI-codes op de doos, op het etiket van de telefoon onder de batterij en in de firmware van de telefoon. Om de code op het mobiele apparaat zelf te bekijken, kiest u * # 06 #. De IMEI wordt op het scherm weergegeven. Als de code in ten minste één teken verschilt, weiger dan zo'n mobiele telefoon te kopen.

Aanbevolen: