Hoe De Wettigheid Van Een Telefoon Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Wettigheid Van Een Telefoon Te Controleren?
Hoe De Wettigheid Van Een Telefoon Te Controleren?

Video: Hoe De Wettigheid Van Een Telefoon Te Controleren?

Video: Hoe De Wettigheid Van Een Telefoon Te Controleren?
Video: Tweedehands iPhone Controleren - Hier Moet Ik Op Letten 2024, Mei
Anonim

De vraag naar moderne mobiele communicatie leidt tot een toename van aanbiedingen die niet altijd overeenkomen met de vereiste kwaliteit. Als je nu zelfs in een winkel een telefoon koopt, kun je niet 100% zeker zijn van de legaliteit en kwaliteit van het geselecteerde product.

Hoe de wettigheid van een telefoon te controleren?
Hoe de wettigheid van een telefoon te controleren?

instructies:

Stap 1

Om de legaliteit van de telefoon die u gaat kopen te controleren, moet u een paar eenvoudige stappen volgen.

Het eerste wat u moet doen als u naar een winkel gaat, is kijken of er een kopie is van de toestemming om mobiele communicatie te verkopen op dat verkooppunt in de 'kopershoek'.

Stap 2

Onthoud dat elk apparaat een unieke internationale IMEI-code heeft. Het is gemarkeerd op de behuizing waar de batterij is geplaatst. Zoek exact dezelfde code op de originele verpakking en op de garantiekaart. De code moet op alle drie de plaatsen hetzelfde zijn.

Stap 3

Nadat de verkoper u de verbinding van de geselecteerde telefoon en de verificatie van al zijn functies heeft gegeven, kiest u "* # 06 #" op de telefoon. Op het scherm wordt de IMEI-code weergegeven, die ook moet overeenkomen met de al aangevinkte code. Anders betekent dit dat de telefoon wordt "geflitst". Koop in geen geval een dergelijk apparaat.

Stap 4

Om uiteindelijk de legaliteit van de telefoon te controleren, stuurt u een sms met de IMEI-code naar het korte nummer 307. Vrijwel onmiddellijk zou u een bericht moeten ontvangen of deze mobiele telefoon in de witte lijst van de UGRTS-database staat of dat een dergelijke IMEI niet bestaat.

Stap 5

Zelfs als je de telefoon al hebt betaald en de documenten hebt afgegeven, heb je het volste recht om hem terug te sturen, aangezien deze telefoon volgens de vastgestelde handelsregels niet van voldoende kwaliteit is.

Stap 6

Om niet voor het aas van oplichters te vallen, moet u voorzichtig zijn bij het kiezen van een winkel. Vraag hoe lang de organisatie al actief is, bekijk beoordelingen over de kwaliteit van hun service op verschillende sites en forums.

Aanbevolen: