Een Headset Installeren

Inhoudsopgave:

Een Headset Installeren
Een Headset Installeren

Video: Een Headset Installeren

Video: Een Headset Installeren
Video: Headset Installation 2024, Mei
Anonim

Met de headset kunt u op uw mobiele telefoon praten zonder deze in uw hand te houden. Beide handen blijven vrij en u kunt bijvoorbeeld dicteren of autorijden. Headsets kunnen bedraad of draadloos zijn.

Een headset installeren
Een headset installeren

instructies:

Stap 1

Om een bedrade headset aan te sluiten, moet u eerst controleren of deze in de daarvoor bestemde aansluiting op uw telefoon past. In het verleden waren er geen normen voor deze connectoren - elke fabrikant paste zijn eigen toe. Als je een toestel uit die periode hebt, is het tegenwoordig niet zo eenvoudig om daar een headset voor te vinden. Sinds ongeveer 2009 zijn de meeste mobiele telefoons uitgerust met standaard ronde stopcontacten met een diameter van 3,5 mm. Voor hen worden headsets geproduceerd met een stekker zoals een koptelefoon voor een speler, maar niet met drie, maar met vier contacten, aangezien de headset een microfoon heeft.

Stap 2

Zodra je de headset aansluit, herkent de telefoon deze automatisch. Het blijft om tijdens gesprekken een koptelefoon op te zetten en in de microfoon op het snoer te spreken. Soms zijn er ook knoppen waarmee u enkele functies van het apparaat kunt bedienen. Heb je geen headset en is je mobiele telefoon modern, sluit dan een koptelefoon met een standaard 3,5 mm driepolige stekker aan. Ze bevatten geen microfoon. Het apparaat bepaalt dit zelf en schakelt de ingebouwde microfoon niet uit. U zult moeten praten, een koptelefoon opzetten en bukken over de telefoon, bijvoorbeeld liggend op tafel.

Stap 3

De enige instelling die nodig kan zijn bij gebruik van een bedrade headset is de volumeregeling. Bel een willekeurig gratis nummer, stel het gewenste volume in (meestal met de knoppen aan de rechterkant van de telefoon) en beëindig het gesprek. Als u besluit de headset los te koppelen, herhaalt u de procedure met een volume dat comfortabel is om via de ingebouwde luidspreker te luisteren.

Stap 4

Als u een draadloze Bluetooth-headset wilt aansluiten, moet u deze eerst voorbereiden. Laad haar batterij volledig op. Koppel daarna de oplader los en zet het apparaat in de koppelingsmodus. Druk hiervoor op de verborgen knop op de headset. Ga naar de Bluetooth-koppelingsmodus op de telefoon (de manier om deze in te voeren hangt af van het model mobiele telefoon). Als een dergelijk item niet in het menu wordt gevonden, is het mogelijk dat uw apparaat niet over de bijbehorende functie beschikt.

Stap 5

Begin met scannen naar Bluetooth-apparaten. Kies uw headset onder hen. Voer de koppelingscode in (meestal 0000, en als het niet werkt, zoek dan naar een andere code in de instructies voor de headset). Na een succesvolle koppeling is het klaar voor gebruik. Denk eraan om hem op tijd op te laden.

Aanbevolen: