Hoe De Sms-service Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Sms-service Uit Te Schakelen?
Hoe De Sms-service Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Sms-service Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Sms-service Uit Te Schakelen?
Video: How to stop text converting to multimedia message (MMS) on Samsung 2024, Mei
Anonim

Als eerder, bij het verzenden van sms-berichten naar korte nummers, het bedrag een keer van de rekening werd afgeschreven, is het nu niet ongebruikelijk om u te abonneren op de service, waarvoor periodiek geld van de rekening van de abonnee wordt afgeschreven zonder verdere actie van zijn kant.

Hoe de sms-service uit te schakelen?
Hoe de sms-service uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Als u erachter komt dat er plotseling grote sommen geld van uw telefoonrekening worden afgeschreven met een frequentie van meerdere dagen, kunt u er zeker van zijn dat dit geen betaalde dienst van uw operator is. Voor de diensten van operators worden geld dagelijks of maandelijks afgeschreven en om de paar dagen is het "handschrift" van aanbieders van inhoud.

Stap 2

Onthoud precies hoe u zich hebt aangemeld voor de service. Als u geen sms hebt verzonden, heeft u misschien uw telefoonnummer in het formulier op een website ingevoerd en vervolgens een bevestigingscode op de telefoon ontvangen, die ook in het formulier op de site is ingevoerd. Als je het een of het ander niet hebt gedaan, kunnen je familieleden, collega's of zelfs een vreemde aan wie je de telefoon hebt gegeven "om even te bellen" op straat en je vervolgens afvroeg waarom hij het niet heeft gestolen, kunnen tekenen je bent klaar voor de service. Kijk of er sporen zijn van acties met korte nummers in het geheugen van de uitgaande of inkomende berichten van je telefoon.

Stap 3

Nadat u de nummers hebt gevonden waarnaar berichten zijn verzonden of waarvan berichten zijn ontvangen, voert u deze in de zoekmachine in. Als je geluk hebt, vind je de website van een contentprovider. Zoek het gedeelte op deze website dat beschrijft hoe u de service kunt deactiveren. Om dit te doen, moet u ofwel de adviseur van de inhoudsaanbieder bellen en informeren over uw voornemen om u af te melden voor de dienst, of een gratis sms sturen naar een speciaal nummer dat bedoeld is om het abonnement op te zeggen (vreemd genoeg is het meestal echt gratis).

Stap 4

Als er geen sporen van service-activering in het telefoongeheugen zijn, bel dan de ondersteuningsdienst van uw provider. Zoek uit ten gunste van welke contentprovider de afschrijving is uitgevoerd en wat het telefoonnummer is van zijn ondersteuningsdienst. Schakel vervolgens de service uit door het opgegeven nummer te bellen.

Stap 5

Als u de nodige stappen hebt ondernomen om het abonnement te deactiveren, maar het is niet gedeactiveerd, bel dan opnieuw de ondersteuningsdienst van uw operator. Vraag hem om (afhankelijk van de operator) speciale diensten zo aan te sluiten of te verbreken dat de mogelijkheid om geld van de telefoonrekening af te schrijven ten gunste van contentproviders wordt geblokkeerd. U kunt eerder verloren geld niet teruggeven, maar u voorkomt verdere verliezen.

Aanbevolen: