Hoe Een Terminalservice In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Terminalservice In Te Stellen
Hoe Een Terminalservice In Te Stellen

Video: Hoe Een Terminalservice In Te Stellen

Video: Hoe Een Terminalservice In Te Stellen
Video: How to Install & Configure Terminal Server (Multiple Remote Desktop) in Windows Server 2019 2024, April
Anonim

Met Terminal Services kunnen externe gebruikers op het bedrijfsnetwerk interactieve desktopsessies opzetten op de servercomputer. Hierdoor kan een organisatie centrale serverbronnen verdelen over meerdere gebruikers en clients. Enterprise sysadmins zijn verantwoordelijk voor het configureren van Terminal Services.

Hoe een terminalservice in te stellen
Hoe een terminalservice in te stellen

Noodzakelijk

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Voer Terminal Services-configuratiesoftware uit nadat u Terminal Services hebt geïnstalleerd om het te configureren. Ga hiervoor naar het menu Start en selecteer de sectie Systeembeheer. U kunt het hulpprogramma ook uitvoeren via de wizard Terminal Server configureren of Uw server beheren.

Stap 2

Ga naar het gedeelte Serverinstellingen, dat zes opties bevat voor het configureren van Terminal Services. Secties zoals Tijdelijke mappen verwijderen bij afsluiten, Tijdelijke mappen per sessie gebruiken en Active Desktop moeten standaard zijn ingesteld. Ze worden gebruikt om tijdelijke bestanden te verwijderen bij het afsluiten, een tijdelijke map voor elke gebruikerssessie te maken en actieve inhoud op het bureaublad in te sluiten. De laatste instelling is standaard uitgeschakeld omdat het de schermweergave vermindert.

Stap 3

Begin met het configureren van de optie Toestemmingscompatibiliteit. U moet de verschillende Terminal Services-toepassingen instellen op Volledige beveiliging, zodat andere gebruikers dan de beheerder de registersleutel niet kunnen wijzigen. Als er programma's zijn waar je een dergelijke modus niet kunt instellen, installeer dan Relaxed Security, dat verantwoordelijk is voor verzwakte beveiliging.

Stap 4

Configureer Terminal Service voor de licentiemodus. Deze optie is verantwoordelijk voor het regelen van de soorten licenties die namens clients door de terminalserver worden aangevraagd. De standaardinstelling is de modus Per apparaat, die één licentietoken instelt. Als u gebruikers in uw omgeving heeft die verbinding maken vanaf meerdere apparaten, kunt u het beste de modus Per gebruiker opgeven.

Stap 5

Ga naar het gedeelte Elke gebruiker beperken tot één sessie. Als u deze optie inschakelt, voorkomt de server dat een enkele gebruiker meerdere sessies tot stand brengt, wat aanzienlijk bespaart op Terminal Services-bronnen. In sommige gevallen moet de gebruiker echter meerdere toepassingen uitvoeren. In dit geval moet Citrix MetaFram geïnstalleerd zijn.

Aanbevolen: