Hoe Een Blender Uit Elkaar Te Halen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Blender Uit Elkaar Te Halen
Hoe Een Blender Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Blender Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Blender Uit Elkaar Te Halen
Video: Blender Repair- Replacing the Drive Coupling (Whirlpool Part # 9704230) 2024, Mei
Anonim

Met behulp van een blender kun je veel lekkere en gezonde dingen maken: aardappelpuree, melk en verfrissende cocktails, delicaat gehakt voor koteletten, enz. Het maalt voedsel snel en efficiënt, maar dan ontstaat er een probleem - hoe de kom te wassen als de messen aan de onderkant zijn bevestigd en voedseldeeltjes daar verstopt zijn. Om de blender goed schoon te maken, moet je hem demonteren.

Hoe een blender uit elkaar te halen
Hoe een blender uit elkaar te halen

Noodzakelijk

Mes of lepel (indien nodig)

instructies:

Stap 1

Het is dus jouw taak om het snijmechanisme aan de onderkant van de kom voorzichtig te demonteren. Koppel eerst het apparaat los van het lichtnet. Verwijder vervolgens de kom van de standaard. Schud het overgebleven voedsel eruit en spoel het af met water om tijdens het demonteren geen vlekken op het werkoppervlak te krijgen.

Stap 2

Zet de kom vervolgens zijdelings op tafel en schroef voorzichtig de plastic bodem los met de messen. Houd er rekening mee dat standaard schroefdraad altijd met de klok mee en tegen de klok in wordt geschroefd. Om de onderkant los te schroeven, pakt u met uw hand de bus vast die op de schijf in de standaard is aangesloten en draait u deze soepel. Wees heel voorzichtig met de elastiekjes, scheur of rek ze niet uit. Als de elastiekjes beschadigd zijn, vervang ze dan door nieuwe. Als de kom ook maar een klein beetje lekt, kunt u de blender niet gebruiken, omdat de vloeistof in de geactiveerde motor komt en het apparaat doorbrandt en u het risico loopt een elektrische schok te krijgen.

Stap 3

U kunt stoppen bij het bereikte resultaat en de twee delen wassen - de kom en de messen, maar als u het hakmechanisme moet demonteren voor reparatie of een grondigere reiniging, kunt u de messen van het plastic "glas" losschroeven. Probeer de messen niet te grijpen en te draaien - ze zijn scherp en bovendien is het nutteloos, omdat ze vrij rond de as draaien. U moet de plastic basis waaraan de messen zijn bevestigd losschroeven van het "glas". Om dit te doen, steekt u uw vinger in het gat met de gekartelde binnenranden en drukt u op de tanden en draait u tegen de klok in terwijl u de hele structuur met uw andere hand vasthoudt. Als je het niet met je vingers kunt losdraaien, kun je het handvat van een mes of lepel in het gat steken en erop drukken.

Stap 4

Als je alles hebt gedaan wat nodig is, hoef je alleen nog maar de kom te verzamelen. Volg alle stappen in omgekeerde volgorde, draai alle onderdelen stevig vast en let op de elastiekjes zodat ze plat liggen en hun functie vervullen. Het is het beste om eerst het onderdeel vast te schroeven, dan van alle kanten te inspecteren en het elastiek uit te lijnen, en pas dan stevig vast te draaien.

Aanbevolen: