Hoe Kies Je De Juiste Koffiemachine

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je De Juiste Koffiemachine
Hoe Kies Je De Juiste Koffiemachine

Video: Hoe Kies Je De Juiste Koffiemachine

Video: Hoe Kies Je De Juiste Koffiemachine
Video: The Very Guide: Coffee Machines 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig worden koffiemachines een modern alternatief voor eenvoudigere koffiezetapparaten. Ze kosten natuurlijk iets duurder, maar ze bieden veel verschillende functies. Koffie zetten erin is niet alleen veel handiger, maar ook sneller dan in een koffiezetapparaat.

Hoe kies je de juiste koffiemachine
Hoe kies je de juiste koffiemachine

Waar moet je op letten bij het kiezen van een koffiemachine?

Voordat u een koffiezetapparaat koopt, moet u beslissen waar u het gaat gebruiken - thuis of op kantoor. Kantoorkoffiemachines zitten eenvoudiger in het apparaat, terwijl 'thuis'-modellen veel specifieke functies hebben. Hiermee kunt u tientallen soorten koffie zetten, met veel extra ingrediënten zoals room of vanille. Op hun beurt zijn kantoorkoffiemachines aangepast voor het bereiden van een grote hoeveelheid drank, wat genoeg zou moeten zijn voor meerdere werknemers. Maar het productievolume van koffiemachines voor thuis is meestal klein.

Kies het merk om de juiste koffiemachine te kiezen

Thuiskoffiemachines worden geproduceerd door tientallen bedrijven, voornamelijk Italiaanse en Zwitserse. Maar de leidende posities in de markt gedurende vele jaren op rij worden ingenomen door producten van drie merken: Gaggia, Saeco en Spidem. Daarom zult u hoogstwaarschijnlijk moeten kiezen uit het assortiment van deze specifieke fabrikanten.

Houd er bij het kiezen van de juiste koffiemachine rekening mee dat Gaggia-modellen het meest geschikt zijn voor het bereiden van espressokoffie. Het is gebaseerd op het passeren van een stoom-watermengsel onder een bepaalde druk door een sterk gebrande gemalen koffie. Indien gewenst kan er ook room aan toegevoegd worden. Over het algemeen zijn Gaggia-koffiemachines eenvoudige en betrouwbare machines die u jarenlang trouw van dienst zullen zijn.

De koffiemachines van Spidem en Saeco onderscheiden zich door een grote verscheidenheid aan functies en bereidingswijzen. Ze zijn ontworpen voor grote hoeveelheden koffie en zijn het meest geschikt voor het zetten van cappuccino en zogenaamde "dubbele koffie". Bijna alle modellen van deze fabrikanten zijn geschikt voor het bereiden van een gearomatiseerde drank van zowel volle granen als gemalen poeder. Ze zijn uitgerust met een speciaal apparaat voor het opkloppen van melk of room bij het bereiden van cappuccino.

Het juiste koffiezetapparaat kiezen voor op kantoor is iets makkelijker dan voor thuis

Zoals reeds opgemerkt, worden koffiemachines op kantoor gekenmerkt door een grote hoeveelheid koffiebereiding. Het is dit criterium dat moet worden geleid bij het kiezen ervan. Om de juiste koffiemachine voor uw kantoor te kiezen, moet u ervoor zorgen dat deze is uitgerust met een heetwaterdispenser. Het geschatte volume van de productie moet 8-10 liter koffie zijn. Het is wenselijk dat de koffiemachine op kantoor volledig automatisch is - in dit geval is de deelname van werknemers aan het koffiebereidingsproces niet vereist en worden ze daardoor van hun werk afgeleid.

Aanbevolen: