Hoe Een Braammolen Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Braammolen Te Kiezen?
Hoe Een Braammolen Te Kiezen?

Video: Hoe Een Braammolen Te Kiezen?

Video: Hoe Een Braammolen Te Kiezen?
Video: Welke modellen koffiemolens zijn er? 2024, Mei
Anonim

Een molen met een molensteen is eigenlijk een molen. Met dergelijke molens wordt al sinds de oudheid koffie gemalen. De molenstenen waren toen van steen, maar moesten met de hand worden gedraaid. Tegenwoordig worden metalen molens meestal ingebouwd in koffiemolens en wordt het apparaat zelf aangedreven door elektriciteit. Maar de essentie is niet veranderd en een molen als deze is nog steeds de perfecte manier om de koffie te krijgen die je wilt.

Hoe een braammolen te kiezen?
Hoe een braammolen te kiezen?

instructies:

Stap 1

Burr koffiemolen werkt als volgt. Ze heeft een molensteen waartussen koffiebonen worden geplaatst. Een van de molenstenen beweegt, zodat de korrels vermalen worden tot poeder. De molenstenen zelf hebben niet noodzakelijkerwijs een cilindrische vorm, ze kunnen bijvoorbeeld conisch zijn. Stel voor het malen de afstand tussen de molenstenen in, dit bepaalt de maalgraad. Het gebruik van een braamkoffiemolen is gewoon noodzakelijk voor veel soorten koffiezetapparaten en koffiemachines, waarbij het malen erg belangrijk is, omdat anders een duur apparaat kan mislukken. Een elektrische maalschijf is meestal iets duurder dan een messenslijper omdat deze zorgt voor een betere en gelijkmatigere maling.

Stap 2

Er zijn twee soorten koffiemolens met maalschijven: elektrisch en handmatig. Mensen gebruiken al heel lang handmatige apparaten, hun functie is tegen een zeer lage prijs en in de speciale sfeer die zo'n koffiemolen in de keuken creëert. Het is echter alleen goed als je 's ochtends genoeg tijd hebt om je eigen koffiebonen te malen. Het proces duurt meestal 5 tot 20 minuten, en niet iedereen is bereid om die tijd 's ochtends opzij te zetten.

Stap 3

Onder de handmolens kan men de zogenaamde "Turkse" koffiemolen onderscheiden, die speciaal is ontworpen voor het zetten van koffie voor een Turk: de maling is gewoon perfect. In ieder geval, ondanks enkele ongemakken die gepaard gaan met het gebruik van een handmatige koffiemolen, heeft dit geen invloed op de kwaliteit van het malen. Als je geld wilt besparen of niet vaak koffie drinkt, is dit ideaal. In andere gevallen is het beter om een elektrisch apparaat te gebruiken.

Stap 4

Het volume van de molen is meestal niet zo belangrijk. De eigenaardigheid is dat je een willekeurig aantal korrels kunt vullen (binnen het toegestane volume) en een hoogwaardige maling krijgt, terwijl een messenslijper alleen goed werk levert met het aanbevolen volume, en als er minder korrels zijn, dan is de maling zal niet erg goed zijn. Daarom is volume, als parameter bij het kiezen van een koffiemolen, alleen belangrijk als je een apparaat kiest om koffie in grotere hoeveelheden te bereiden, bijvoorbeeld voor op kantoor. Meestal zijn er apparaten te koop die zijn ontworpen voor 200-300 gram, maar dit betekent niet dat je zoveel koffie tegelijk moet malen.

Stap 5

De volgende parameter is de kracht van het apparaat. Burr-koffiemolens hebben altijd een vrij hoog vermogen, maar deze parameter wordt in de regel niet geassocieerd met de maalsnelheid, maar met het oppervlak van de molenstenen: op deze manier wordt de efficiëntie van het apparaat verhoogd. Hoe meer vermogen, hoe meer koffie het apparaat in één keer kan malen.

Stap 6

Let op de sterkte van de behuizing en onderdelen van de molen. Vaak zijn de molenstenen zelf de belangrijkste parameter die de prestaties beïnvloedt, dus open het gegevensblad van het apparaat en ontdek van welk metaal ze zijn gemaakt. Als ze zijn geplateerd met titanium, verhoogt dit hun duurzaamheid aanzienlijk.

Stap 7

Over het algemeen is het niet aan te raden om een elektrische molen van een onbekend merk te kopen. Alle braamkoffiemolens van bekende fabrikanten zijn duurzaam en van goede kwaliteit, omdat het mechanisme van het apparaat zelf vrij eenvoudig is, worden hier geen allerlei ongebruikelijke technologieën gebruikt.

Stap 8

Waarschijnlijk de belangrijkste parameter bij het kiezen van een maalmolen is het aantal maalbeurten dat het heeft. Hoe meer hoe beter. Het is aan te raden een apparaat aan te schaffen waarbij er minimaal 6 maalstappen zijn, maar weinig mensen hebben er meer dan 10 nodig.

Stap 9

U kunt verschillende aanvullende parameters die van invloed zijn op de bruikbaarheid van de koffiemolen nader bekijken. Dit is bijvoorbeeld een dispenser: een apparaat waarmee je de exacte hoeveelheid koffie in grammen kunt krijgen. Sommige koffiemolens hebben een ingebouwde sabotage om meteen "pillen" voor espressomachines te maken (hoewel de koffiemachines zelf hier ook goed werk mee doen). Alle extra opties zijn alleen nodig voor uw comfort, ze hebben geen invloed op de kwaliteit van de koffiemaling.

Aanbevolen: