Hoe één Kolom Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe één Kolom Uit Te Schakelen?
Hoe één Kolom Uit Te Schakelen?

Video: Hoe één Kolom Uit Te Schakelen?

Video: Hoe één Kolom Uit Te Schakelen?
Video: Wegrijden. Hoe doe je dat zonder af te slaan? 2024, Mei
Anonim

Het komt regelmatig voor dat u om de een of andere reden een van de luidsprekers van uw geluidssituatie moet uitschakelen. Zo overstemt de speaker de gesprekspartner die in de buurt is, en is de muziek te mooi om hem helemaal uit te zetten, of de in de speaker ingebouwde speaker ging zitten (piept) en verpest het hele geluid. Wat te doen?

Hoe één kolom uit te schakelen?
Hoe één kolom uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Er zijn twee manieren om geluid uit een van de luidsprekers te verwijderen: hardware en software. Het eerste geval is handig als de luidspreker een draadbevestiging heeft voor een schroefverbinding. In dit geval volstaat het om een kruiskopschroevendraaier te nemen en een of beide draden van de luidspreker die u nodig hebt om te draaien.

Stap 2

In 5: 1 en 7: 1 geluidssystemen hebben alle luidsprekers aparte connectoren (jacks) op de versterker of subwoofer. Daarom is het voldoende om de stekker van de luidspreker die u nodig hebt uit het overeenkomstige stopcontact van de schakelapparatuur te trekken. Daarna moet u ervoor zorgen dat u het juiste circuit van het audiosysteem opent. Om dit te doen, zet u het volume op een voldoende niveau en zorgt u ervoor dat er geen geluid uit de gewenste luidspreker komt.

Stap 3

De tweede manier om het geluid van een van de luidsprekers te dempen is software. Het is handig omdat u niets hoeft los te schroeven of eruit te trekken. Het is voldoende om een van de standaardhulpprogramma's van uw besturingssysteem te gebruiken.

Stap 4

De eenvoudigste optie is om met de linkermuisknop op het luidsprekerpictogram in de rechterbenedenhoek van het Windows-scherm te klikken. In het geopende venster ziet u de volumeschuifregelaar en daarboven het luidsprekerpictogram. Klik erop met de linkermuisknop. Ga in het menu dat wordt geopend naar het tabblad "Niveaus". Klik in het tabblad dat wordt geopend in de kolom "Interne luidsprekers / koptelefoons" met de linkermuisknop op de knop "Balans". Er verschijnt een extra menutab met volumeregelaars voor de luidsprekers op het scherm. Verplaats de gewenste rail (links of rechts) helemaal naar links. Het geluid van een van de luidsprekers wordt onderbroken.

Stap 5

U kunt ook op de knop "Start" klikken en het tabblad "Configuratiescherm" selecteren in het venster dat verschijnt. U ziet een venster met opties voor het configureren van Windows-instellingen. In dit venster moet u dubbelklikken op het pictogram met de afbeelding van de kolom en het opschrift "Geluid". Daarna moet u de stappen herhalen die in de vorige stap zijn aangegeven.

Aanbevolen: