Hoe Een Psp-joystick Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Psp-joystick Te Repareren
Hoe Een Psp-joystick Te Repareren

Video: Hoe Een Psp-joystick Te Repareren

Video: Hoe Een Psp-joystick Te Repareren
Video: How To Repair/Replace A PSP 1000 Joystick! 2024, Mei
Anonim

De PSP-gameconsole wordt bestuurd door een ingebouwde joystick. Hiermee kun je jezelf volledig onderdompelen in de gamewereld en genieten van de mogelijkheden van moderne apparaten. Aan dit geluk kan echter snel een einde komen bij een panne. Reparaties kunt u zelf of met hulp van een serviceafdeling uitvoeren.

Hoe een psp-joystick te repareren
Hoe een psp-joystick te repareren

instructies:

Stap 1

Neem contact op met de service als je PSP-gameconsole nog onder de garantie valt. Ervaren vakmensen repareren de schade aan de joystick snel en je kunt blijven genieten van de gamewereld. Als er echter geen garantieblad is of als het defect niet onder de garantie valt, kunnen reparaties soms bijna net zoveel kosten als een nieuw apparaat. In dit opzicht is het noodzakelijk om te leren hoe u de joystick zelf kunt repareren.

Stap 2

Koop reserveonderdelen voor je PSP-joystick. Ze zijn te vinden in gespecialiseerde winkels of op de radiomarkt. Zo vervang je snel een kapotte knop of een ontbrekende veer. Zorg er ook voor dat u een dunne schroevendraaier bij de hand hebt, die u nodig heeft bij het openen van de behuizing van het apparaat.

Stap 3

Gebruik epoxy om je PSP-joystick zelf te repareren. Van deze massa kun je een kapotte knop maken of een deel van de geperforeerde behuizing van het apparaat vervangen. In dit geval moet u oppassen dat u sommige onderdelen niet per ongeluk stevig vastmaakt.

Stap 4

Vervang de losse veer als de joystickknoppen beginnen te zinken. Om dit te doen, moet u de behuizing van het apparaat losschroeven. Neem een camera en maak een foto van de structuur, om niet te vergeten waar welk onderdeel moet worden bevestigd. Verwijder de gebroken veer uit de houder en vervang deze door een nieuwe.

Stap 5

Koop een nieuwe koffer voor de PSP-joystick als deze volledig is beschadigd en het niet mogelijk is om de onderdelen tot één geheel te monteren. Een geschikte hoes kan worden gekocht bij een speciale gameconsole-winkel, compleet met nieuwe bouten.

Stap 6

Debug de PSP-joystick met behulp van speciale testprogramma's die in de console zijn geïnstalleerd. Gebruik plug-ins om de gevoeligheid van de gerepareerde knoppen in te stellen. In sommige gevallen zal het nodig zijn om de functietoewijzing voor elke toets opnieuw in te voeren.

Aanbevolen: