Hoe De Printkop Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Printkop Te Verwijderen?
Hoe De Printkop Te Verwijderen?

Video: Hoe De Printkop Te Verwijderen?

Video: Hoe De Printkop Te Verwijderen?
Video: How to remove the print-head from Epson inkjet printer XP300 WF2530 WF2540 XP400 and others 2024, Mei
Anonim

Als je een inkjetprinter een tijdje niet gebruikt, begint deze te printen met regelsprongen. Er is een standaardbewerking - kopspoeling, waarvan de uitvoering in het programma aan de printer kan worden toegewezen. Maar als dit niet helpt, moet u de printkop verwijderen en reinigen.

Printer printkoppen in werking
Printer printkoppen in werking

instructies:

Stap 1

De eerste stap is om de wagen te verplaatsen naar de positie voor het vervangen van cartridges en vervolgens de printer uit het stopcontact te halen. Nu kunt u de printer demonteren en de cartridges verwijderen, en vervolgens doorgaan met het demonteren van de wagen met de printkoppen erop.

Stap 2

Eerst moet u de bevestigingsmiddelen vinden die de contactgroep van de cartridge vasthouden en vervolgens de hele groep loskoppelen van de draadlus. Typisch heeft een contactgroep twee mounts. Pas na het losmaken kan de patrooncontactgroep worden verwijderd. Voordat u de lus van draden loskoppelt, moet u erop letten dat er maar twee zijn en dat ze verschillend zijn. De eerste trein is breed, hij is het die verbinding maakt met de contactgroep. Het moet ook worden uitgeschakeld. Het is niet nodig om de tweede smalle lus los te koppelen; bovendien is het niet zo eenvoudig om het te doen.

Stap 3

Nu is het tijd om alle schroeven en bouten los te draaien waarmee de printkop aan de steunen en de steunen aan de wagen vastzit.

Stap 4

Voordat u de printkop verwijdert, moet u deze uitschakelen. Een speciale kleine strip op de kop dient om de lus en alle contacten te beschermen tegen beschadiging. De bar wordt ondersteund door bevestigingsmiddelen die gemakkelijk te openen zijn.

Stap 5

Nadat de strip is verwijderd, blijft het om de lussen los te koppelen en nu kunt u de printkop verwijderen.

Aanbevolen: