De Printkop Uitlijnen?

Inhoudsopgave:

De Printkop Uitlijnen?
De Printkop Uitlijnen?

Video: De Printkop Uitlijnen?

Video: De Printkop Uitlijnen?
Video: Epson Printers | How to Align the Print Head 2024, Mei
Anonim

Moderne computertechnologie breidt de menselijke mogelijkheden aanzienlijk uit. Met een printer kunt u bijvoorbeeld weigeren om alle documenten, tabellen, formulieren, enz. handmatig te herschrijven. Maar zelfs in dit geval kunt u bepaalde problemen niet vermijden. In het bijzonder wordt het van tijd tot tijd nodig om de printkop uit te lijnen.

De printkop uitlijnen?
De printkop uitlijnen?

instructies:

Stap 1

Als de printer u berichten begint te geven over een defect aan de printkop, of als u zelf fouten hebt opgemerkt bij het afdrukken van documenten, moet u dit onmiddellijk oplossen. Om verticale lijnen recht te trekken, gebruikt u het speciale hulpprogramma "Printhead Alignment", dat in de meeste gevallen wordt meegeleverd met de software van het aangeschafte apparaat.

Stap 2

Onthoud dat u het bovenstaande hulpprogramma in ieder geval niet uitvoert op het moment van afdrukken. Dit zal tot nogal onaangename gevolgen leiden. Bijvoorbeeld het vullen van uw afdrukken met inkt. De procedure voor het uitlijnen van de printkop van een printer hangt af van het besturingssysteem dat op uw computer is geïnstalleerd.

Stap 3

Als u een Windows-gebruiker bent, plaatst u een paar vellen gewoon A4-papier in de printerlader. U kunt ook Letter-formaat gebruiken. Open vervolgens het bedieningspaneel en selecteer het printerpictogram. Door er meerdere keren op te klikken, start u het softwarevenster van dit apparaat. Selecteer "Hulpprogramma" op alle tabbladen en klik vervolgens op de knop "Printkop uitlijnen". Daarna zal de wizard u hints geven. Het blijft alleen om alle instructies duidelijk te volgen.

Stap 4

Als u een Macintosh-besturingssysteem hebt, plaats dan ook een paar vellen papier in de printer. Open vervolgens het venster "Pagina-instelling" en selecteer het juiste pictogram. Open het en druk op de opdrachtknop "Utility". Daar moet u het item "Printkopuitlijning" selecteren. De software heeft een wizard die u verder helpt om uw printerprobleem op te lossen.

Stap 5

Als u klaar bent, sluit u alle dialoogvensters en drukt u meerdere pagina's van een willekeurig tekstdocument af. U zult een verbetering merken. Anders moet u contact opnemen met een gespecialiseerde werkplaats.

Aanbevolen: